HABER MERKEZİ
Yumurta ve baharatlar birbirine iyice harmanlanmalı. Maydanoz ve soğan incecik kıyılmalıdır. Yumurtalar pişmeye başlayınca peynirler eklenmelidir.
Peynirli Omlet Tarifi
Malzemeler:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı – daha yumuşak omlet için)
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
(İsteğe bağlı) ince doğranmış maydanoz veya taze soğan
Hazırlanışı:
Yumurtaları bir kaseye kırın. İçine tuz, karabiber ve (kullanıyorsanız) sütü ekleyin. İyice çırpın.
Tavaya yağı alın, ısıtın.
Yumurtalı karışımı tavaya dökün.
Yumurtalar hafifçe pişmeye başlayınca üzerine peyniri serpin.
Altı pişince (ama üstü hâlâ hafif akışkanken) omleti dikkatlice ikiye katlayın.
1-2 dakika daha pişirip servis yapın.