Sofranızda mutlaka yer açın: Sağlıklı, ucuz ve çok lezzetli!

Maş fasulyesi baklagil ailesine ait küçük, yeşil fasulyelerdir. Antik çağlardan beri yetiştiriliyor. Hindistan'a özgü olan maş fasulyesi daha sonra Çin'e ve Güneydoğu Asya'nın çeşitli bölgelerine yayıldı ve Türkiye'de de sofralarımıza konuk olmaya başladı. Faydası saymakla bitmeyen maş fasulyesi aynı zamanda çok lezzetli bir baklagil.

aksam.com.tr/Mor Papatya

Ülkemizde de gözde bir baklagil olan maş fasulyesi, inanılmaz derecede çok yönlü! Sağlıklı, lezzetli ve ucuz bir besin olan maş fasulyesi; salatalarda, çorbalarda ve yemeklerde sofralarımızın vazgeçilmezi olacak.

İşte, maş fasulyesinin sağlığa faydaları:

1. Vitamin, mineral ve protein yönünden zengindir ve kalorisi düşüktür.

2. Yüksek antioksidan düzeyi kronik hastalık riskini azaltır.

3. Kötü kolesterol düzeyini düşürür, kalbe iyi gelir.

4. Potasyum ve magnezyum içerir ve lif kaynağıdır.

5. Kan şekerini düşürür, sindirime yardımcı olur.

6. Açlığı bastırır, kilo vermek için ideal bir diyet besinidir.

7. Hamilelikte ihtiyaç duyulan; folat, demir ve protein bakımından yüksektir.

Peki, maş fasulyesi nasıl tüketilir? Akşamdan ıslattığınız maş fasulyesi ile yapılacak basit öneriler ise şöyle:

1. Maş fasulyeli bulgur ve pirinç pilavı

2. Maş fasulyesi çorbası

3. Maş fasulyesi yemeği

4. Maş fasulyesi salatası

5. Maş fasulyeli köfte

Tam zamanı! Hastalıklara şifa, anneanne usulü, kolay kelle paça çorbası nasıl yapılır?

10 adımda mükemmel et pişirme ve sunum nasıl yapılır?