AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Maharet gerektiren lezzetlerin başında gelen çiğ köfteyi sizler için en basit hale getirdik. Güneydoğu Anadolu mutfağının en fazla tercih edilen lezzeti olan çiğ köfteyi evde yapmanın püf noktaları vardır. İçeriğinde birden fazla malzeme olduğundan tok tutucu etkisi vardır. Şanlıurfa'da hemen hemen her gün sofralarda yer alan lezzet için evde mutlaka isot ve biber salçası bulundurmanız lazım.
2 su bardağı ince esmer bulgur
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı isot
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Bir yemek kaşığı biber salçası
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir su bardağı limon suyu
Bir adet orta boy soğan
YAPILIŞI;
Çok hızlı istiyorsanız. Rondo kullanabilirsiniz.
Yarım su bardağı ılık su dökün.
Karıştırıp demlemeye bırakın.
Öte yandan diğer her şeyi randoya ekleyin ve karıştırın.
Karışımı demlenmiş bulgurun üzerine dökün.
En son zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip yoğurun.
Yoğurduktan sonra rondoya boşaltıp 5 dk rondodan geçirin.
Yeniden bir 10 dakika yoğurun.
Sonra parmak uçlarınızla şekil verin.
Bir marul yapraklarını yıkayıp tabaka koyun.
Şekil verdiğiniz çiğ köfteyi içine ekleyin.
Afiyet olsun...