AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu sofralarının en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan acılı ezme tarifinin en acılısını sizler için araştırdık. Lokantalarda yapılan tadın aynısı olacak olan bu lezzet için kolları sıvama vakti geldi.
Acı yemeği sevenler için ideal bir lezzet olacaktır. Orijinal ezmeden hiçbir farkı olmayacak bu lezzeti dolu dolu yapıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
4 adet kırmızı biber
4 dilim jalapeno
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kadar kekik, kimyon ve tuz
Ezmeyi en iyi mikserle yapabilirsiniz.
Muhafaza edeceğiniz kısmını ise temiz daha önce hiç kullanılmamış bir cam kavanoza koyun.
Kapağını sıkı sıkı kapatın.
Tüm malzemeleri miksere atın.
2 - 3 dakika mikserden geçirin.
Akabinde cam kavanoza koyduğunuz sırada da içine bir damla limon bir çay kaşığı kadar
zeytinyağı ilave edin.
Sunum sırasında üzerine maydanoz yaprağı koyabilirsiniz.
Ayrıca bu sosu makarna ve yemeklerle de kullanabilirsiniz.