Sizi ejderhaya dönüştürecek tarif! Evde acılı biber ezmesi nasıl yapılır?

Kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezme tarifinin en acılısını sizler için derledik. Ağzınızdan alevler çıkartacak olan acılı biber ezme tarifiyle sofralarınız şenlenecek. Peki evde acılı biber ezmesi nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu sofralarının en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan acılı ezme tarifinin en acılısını sizler için araştırdık. Lokantalarda yapılan tadın aynısı olacak olan bu lezzet için kolları sıvama vakti geldi.

Acı yemeği sevenler için ideal bir lezzet olacaktır. Orijinal ezmeden hiçbir farkı olmayacak bu lezzeti dolu dolu yapıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

PEKİ EVDE ACILI BİBER EZMESİ NASIL YAPILIR?

4 adet kırmızı biber

4 dilim jalapeno

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı kadar kekik, kimyon ve tuz

YAPILIŞI

Ezmeyi en iyi mikserle yapabilirsiniz.

Muhafaza edeceğiniz kısmını ise temiz daha önce hiç kullanılmamış bir cam kavanoza koyun.

Kapağını sıkı sıkı kapatın.

Tüm malzemeleri miksere atın.

2 - 3 dakika mikserden geçirin.

Akabinde cam kavanoza koyduğunuz sırada da içine bir damla limon bir çay kaşığı kadar

zeytinyağı ilave edin.

Sunum sırasında üzerine maydanoz yaprağı koyabilirsiniz.

Ayrıca bu sosu makarna ve yemeklerle de kullanabilirsiniz.

Sivas mutfağının özel günlerinin baş yapıtı! Divriği pilavı nasıl yapılır?

Çıtır ve kabarık böreklerin sırrını keşfettik! Sadece bir malzemeyle mükemmel sonuç