HİLAL ÇAKIR
Çayın yanına en kolay pasta arayanlar ağlayan kek tarifini evlerinde pratik bir şekilde deneyebilir. Ağlayan kek yumuşacık kek tabanı, pasta kadar havalı sunumu ve bol çikolatalı sosunun akışkan dokusuyla ağız sulandırıyor.
Un mutlaka elenmiş olmalıdır. Çikolata sosunu mutlaka soğuk dökün. Keki ıslatmak için kürdan veya çatal yardımıyla delikler açmayı unutmayın. Çikolata sosu, pastaya taş çıkarırcasına kekin içine sızıyor. Peki, bol çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır? İşte çayın yanına en kolay pasta...
Keki için malzemeler
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı kakao
1, 5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket Kabartma tozu
Keki ıslatmak için malzemeler
2 su bardağı süt
Sosu için malzemeler
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
Üzeri için malzemeler
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Ağlayan pasta tarifi için öncelikle kekini hazırlamak için yumurta ve şeker iyice çırpın.
Kalan kek malzemelerini de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Yapacağınız yağlanmış tepsiye veya borcama dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.Kek üzerinde çatalla delikler açın ve sütle ıslatın.
Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürün.
Çikolata sosunu hazırlayın ve soğuyan bol çikolata sosu ile kekin üzerini kapatın.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek vişne veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.