Elma cildi güzelleştiriyor. Mide rahatsızlıklarına iyi geliyor. Ancak bazı meyveler var ki çekirdeği zehir riski taşıyor. Peki hangi meyveler çekirdeğiyle tüketilmemelidir? İşte yanıtı...
ELMA, KİRAZ, ŞEFTALİ...
Aynı temaya bağlı kalarak - bu siyanür sizin için kötüdür - muhtemelen en iyisi elma, kiraz, şeftali, erik ve kayısı içeren çekirdekli meyvelerin çekirdeklerini yemekten kaçınmaktır. Badem gibi, çekirdekleri veya tohumları ezildiklerinde, çiğnendiklerinde veya herhangi bir şekilde zarar gördüklerinde aktive olan siyanür içerir. Bir bütün çukuru yerken herhangi bir reaksiyona neden olmayabilir, bundan daha fazlası olabilir. Görünüşe göre elmayı bütün olarak yemek senin için pek iyi olmayabilir.
ELMANIN FAYDALARI
1-Elma, kilo kaybına yardımcı olur.
2-Kolestrol seviyesini düşürür. Kalp sağlığını korur.
3-Antioksidan açıdan zengin olan elma akciğerleri hasarlardan korur.
4-Elma özütü mide tahrişlerine iyi gelir.
Araştırmalar elma çekirdeğinin siyanür riskini taşıdığını ortaya koymaktadır. Bu nedenle elmayı yerken çekirdeğini ayırmayı ihmal etmeyelim.