Siyah noktasız ve pürüzsüz cilt için uygulamalar

Medikal cilt bakımı son yıllarda oldukça popüler hâle geldi. Medikal cilt bakımı içerisinde gözenek açma, temizleme, peeling işlemi, siyah nokta, yağ bezesi çıkartma, sıkılaştırma, serum ve nemlendirme gibi uygulamalar yer alıyor. İşte siyah noktasız cilt için yapılması gerekenler...

Siyah noktasız, sivilcesiz ve ölü hücrelerden arınmış bir cilt için medikal cilt bakımı tercih ediliyor. Medikal cilt bakımında en önemli amaç cildi derinlemesine temizlemek ve cildi ölü deriden kurtarmaktır. Medikal cilt bakımı içerisinde gözenek açma, peeling işlemi, temizleme, siyah nokta ve yağ bezesi çıkartma, sıkılaştırma, serum, nemlendirme gibi uygulamalar yer alıyor.

Düzenli aralıklarla yapılması gereken medikal cilt bakımlarında önerilen zaman aralığı 6 – 8 hafta arasıdır. Uzmanlar, en geç 35 günde 1 uygulama yapılmasını öneriyor.

Cilt temizliği, peeling işlemi, tonik, siyah nokta ve komedon temizliği, serum ve nemlendirici gibi uygulamalar mutlaka uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Çünkü her cildin ihtiyacı olan ürün farklıdır.

MEDİKAL CİLT BAKIMININ FAYDALARI

Herkesin yaptırabileceği medikal cilt bakımı cildi gençleştirir

Cildi ölü hücrelerden kurtararak, canlandırır

Lekeler azalır

Cilt tonu dengelenir

Yağlanma gibi problemler azalır