Siyah noktalardan kurtulmanın 3 yolu

Siyah noktalar yüz için önemli bir sorun. Yağlı ciltler siyah noktaya daha meyilli. Çünkü gözenekler, ölü deri hücreleri ve yağ bezlerinizden gelen aşırı yağın kombinasyonu ile tıkandığında oluşurlar. Yüzdeki pürüzsüzlüğü bozan “Siyah noktalar nasıl geçer?” diye araştıranlara işte 3 öneri…

Siyah noktalar gözeneklerin kapanmasıyla ortaya çıkıyor. Özellikle yağlı ciltler bu konuda dertli. Peki, siyah noktalar nasıl geçer? Siyah noktalar cildinizde lekelere de sebep olabilir. Bu yüzden cildinizde kalıcı hasara yol açmadan siyah noktalar için çözüm aramak gerek. İşte siyah noktalardan kurtulmanın 3 yolu...

1. CİLT FIRÇASI ALIN

Son yıllarda adını sık duyduğumuz cilt fırçaları siyah nokta sorununa da iyi geliyor. Bir cilt fırçası, fazla ölü deri hücrelerini çıkararak fayda sağlayabilir.

Cilt fırçalarının yalnızca ara sıra nazik bir temizleme yıkamasıyla kullanılmasını ve hassas cildiniz varsa fırça kullanmaktan tamamen kaçınmanız önerilir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olarak, günlük temizleyicinizle birlikte kullanabileceğiniz çeşitli cilt fırçaları mevcuttur.

2. KİL MASKESİ KULLANIN

Kil maskeleri genellikle yağlı ciltlerin olmazsa olmazı olarak kabul edilir. Kil maskelerinin ciltteki yağları ve toksinleri atarak gözeneklerin açılmasına yardımcı olduğu biliniyor. Bazı kil maskeleri de kükürt içerir. Kükürt, siyah noktaları oluşturan ölü deri hücrelerini parçalamak için çalışan başka bir bileşendir.

Hangi maskeyi seçerseniz seçin, haftada bir veya iki haftada bir peeling bakımınıza ek olarak haftada bir kez kullanabilirsiniz.

3. YAĞSIZ GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Yazın ve kışın sık kullandığımız güneş kremleri de siyah nokta için önemli bir tercih. Cilt tipiniz ne olursa olsun - yağlı, kuru veya hassas - güneş kremi sürmeniz önemli fakat aşırı yağın neden olabileceği, dökülen cildin üzerine yağlı güneş kremi sürmeyin. Yağlı veya akneye meyilli ciltler yağsız güneş kremi kullanmalı.