Siyah giyinmek sadece karamsarlığı temsil etmiyor! İşte siyahın 7 anlamı

Siyah giyinmek son yıllarda çok popüler. Önceden siyah giyinmek karamsarlık çağrıştırırken şimdi farklı birçok anlam taşıyor. Peki, siyah neyi simgeliyor? İşte siyah giyinmenin 7 anlamı...

Renkler arasında lider denilince herkesin aklına ilk siyah gelir. Siyah renk gücü, otoriteyi, gizemi, dayanıklılığı, kontrolü, inceliği, kötülüğü, ölümü, yeniden doğuşu ve boşluğu sembolize eder. Siyah rengin hem olumlu hem de olumsuz birçok anlamı vardır.

1. Otorite

Siyah otoriteyi temsil ediyor. Toplumda nedense siyah giyinenlere karşı saygı var.

2. Ölüm

Siyah birçok topluma göre ölümü temsil ediyor ve hatırlatıyor. Cenaze de saygı duyduğunu belli etmek, destek verdiğini göstermek için siyah giyilir.

3. Zarafet

Resmi kıyafet gerektiren olaylar söz konusu olduğunda, siyah her zaman tercih edilen renktir. Örneğin resmi siyah kravat, zarafet ve şık giyinmeniz gerektiği anlamına gelir.

4. Güç

Siyahın otoritesi hiçbir zaman sorgulanmaz ve sofistikeliğin ortaya çıkmasına yol açar. Yüksek statüye sahip insanlar genellikle güçlerini simgelemek için siyah giyerler. Aynı zamanda güveni ortaya koymak ve klasik tarzı yaymak için de giyilebilir.

5. Gizem

Siyah tüm renklerin babası gibidir. Diğer renkler olmasaydı siyah olmazdı. Siyah karanlıktır, bilinmez bir yol gibidir. Bu yüzden gizemli gelir.

6. Depresyon

Karamsar insanların çoğu siyah giyinir. Depresyon ve üzüntü duygularını çağrıştırır. Ancak diğer renklerle eşleştirildiğinde duygunun sağlam temellere dayanan bir ifadesi olabilir.

7. Konfor ve koruma

Siyah içerisinde bulunduğunuz duruma göre değişen bir renktir. Siyah giymek sizi daha zayıf gösterebilir. Bazen de siyah giyindiğiniz için güçlü görünürsünüz. Siyah giymenin özgüveninizi artırdığına inanan birçok kişi var.

Arabasına düşkün olan 3 erkek burcu! Eş mi araba mı derseniz...