Sivrisinekler bu kişileri daha çok ısırıyor! İşte o böceklerden kurtulmanın basit yöntemleri...

Sivrisineklerin insanları ısırma konusunda seçici oldukları biliniyor. Nitekim aynı evin içerisinde birden fazla insan bulunuyorsa, o böcekler sürekli belirli kişileri de ısırabiliyorlar. Söz konusu insanlar için sivrisinekler adeta çekilmez bir hale de gelebiliyor. İşte o böceklerin, o kişileri ısırma nedenleri ve onlardan kurtulmanın yöntemleri…

Sivrisineklerin bazı insanları daha fazla ısırdıkları gözlemlenebiliyor. Ayrıca, özellikle gecelerin adeta çekilmez bir hale dönüşmesine yardımcı olabilen sivrisinekler, insanları ısırarak uyandırabiliyorlar. Bunun yanı sıra o böceklerin ısırdığı yerlerde kaşıntı, kızarıklık ve şişkinlik gibi belirtiler de görülebiliyor. Bu nedenle o böceklerden kurtulmanın yöntemleri de sık sık araştırılabiliyor.

SİVRİSİNEKLER BU KİŞİLERİ DAHA ÇOK ISIRIYOR

Independent'de yer alan bir haberde, Seattle Washington Üniversitesi'nden bilim insanlarının sivrisineklerle ilgili koku alma duyularını konu alan bir araştırma sürdürdükleri biliniyor. Nitekim yapılan araştırma soncunda o böceklerin turuncu, siyah ve kırmızı renklere daha fazla yöneldiklerinin gözlemlendiği ifade ediliyor. Bu nedenle o böceklerin söz konusu renkleri giyenleri daha fazla ısırdıkları söylenebiliyor.

Renklerin haricinde, sivrisineklerin 0 kan grubundaki insanları daha fazla ısırdıkları da söyleniyor. Nitekim bir ortamda iki farklı kan grubunda bulunan insan varsa ve biri 0 kan grubundaysa, 0 kan grubundaki insanı daha fazla ısırabilirler.

O BÖCEKLERDEN KURTULMANIN BASİT YÖNTEMLERİ

Sivrisineklerden kurtulmak için bazı basit yöntemler tercih edilebilir. Söz konusu yöntemler sayesinde o böceklerden kurtulmak mümkün olabiliyor. İşte o böceklerden kurtulmanın basit yöntemlerinden bazıları şu şekilde;

Seattle Washington Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı söz konusu araştırmada, o böceklerden korunmak için beyaz, yeşil, mavi ya da mor renkli giysilerin giyilmesi tavsiye edilebiliyor.

Sivrisinekleri engelleyebilmek için sirkenin güçlü kokusu tercih edilebilir. Nitekim pencerelerin önüne sirke koyulması, o böcekleri uzaklaştırabilir.

Sivrisineklerin ter ve ayak kokusuna geldikleri tahmin ediliyor. Bu nedenle sıklıkla duş alınması, onlardan korunma konusunda yardımcı olabilir.

Oysa bu kadar kolaymış! İşte hamam böcekleri ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın yöntemleri