Bunu süren keyfine bakıyor! Sivrisinek ve keneyi yok eden koku...

Sivrisinekler özellikle geceleri rahatsızlık oluşturabilirken, keneler ciddi sağlık sorunlarına da sebebiyet verebiliyorlar. Bu sebeple söz konusu ikiliden korunma yöntemleri de sık sık araştırılabiliyor. Bu noktada kenelerin ve sivrisineklerin hoşlanmadığı bir koku da tavsiye edilebiliyor. İşte detaylar…

Sivrisinek ve keneler birçok insanın adeta korkulu rüyası haline gelebiliyorlar. Nitekim sivrisinekler geceleri rahatsızlık verebilirken, keneler ise şiddetli sağlık sorunlarına sebebiyet verebiliyorlar. Ancak hem sivrisinek hem de keneler ortak bir kokudan rahatsız olabiliyorlar. Söz konusu kokuyu süren adeta keyfine bakıyor.

SİVRİSİNEK VE KENEYİ YOK EDEN KOKU

Keneler ve sivrisinekler koku alma konusunda gelişmiş olabiliyorlar. Özelikle uçucu yağ barındıran bitkilerden hoşlanmayabiliyorlar. Bu nedenle sıcak havalarda özellikle ormanlık gibi alanlara gidildiğinde doğal yağların kullanılması tavsiye edilebiliyor.

Keneler ve sivrisinekler lavanta kokusundan hoşlanmazlar. Nitekim lavanta kokusu ikisini de uzaklaştırabilir. Bu nedenle söz konusu ikiliyi adeta yok eden lavanta kokusunu kullanmak tercih edilebilir. Ancak bazı kişilerde lavanta alerjen etki oluşturabilir. Bu nedenle kullanmadan önce dikkat edilmesi de tavsiye edilir. Bunun yanı sıra söz konusu koku yüzde 100 sonuç vermese de, uzaklaştırma konusunda yardımcı olabilir.

DİĞER YÖNTEMLER

  • Kenelerden zarar görmemek için ormanlık gibi alanlara gidildiğinde pantolon paçalarının çorapların içerisine sokulması tavsiye ediliyor. Bu sayede kene tutunması önlenebilir. Ancak tutunma gerçekleştiyse, muhakkak bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekiyor. Bu sayede erken teşhis ve müdahale yapılabilir.
  • Sivrisineklerin uzak tutulabilmesi için sirke tercih edilebilir. Nitekim sirkenin kuvvetli kokusu onları uzak tutabilir.
  • Kapalı kıyafetlerin giyilmesi hem sivrisinekten hem de keneden korunmaya yardımcı olabilir.
  • Onun tadına doyamıyorlar! İşte sivrisineklerin vazgeçemediği kan grubu