Sivrisinek ve keneden kurtulmak bu kadar kolaymış! Bu kokuyu sıkan keyfine bakıyor

Sivrisinek ve kene, insanların rahatsız olmasına sebep olabiliyor. Çünkü kene, ciddi sağlık problemleri ortaya çıkartabiliyor. Öte yandan sivrisinek, kaşıntı ve şişlik oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra bir koku, söz konusu ikiliden kurtulma konusunda yardımcı olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Sivrisinek ve kene, sağlık açısından birçok farklı problem oluşturabiliyor. Nitekim kene tutunması, ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Öte yandan sivrisinek, kaşıntı ve şişlik oluşturabiliyor. Bu nedenle piknik alanlarına gidildiğinde söz konusu ikili, insanlarda endişe hissi oluşmasına sebep olabiliyor.

Peki kene ve sivrisinekten kurtulmanın yolları neler? Bu noktada tercih edilecek bir koku, söz konusu ikiliden kurtulma konusunda, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

SİVRİSİNEK VE KENEDEN KURTULMANIN YOLU

Sivrisinek ve kene, lavanta kokusu ile uzaklaştırılabilir. Zira söz konusu ikilinin lavanta kokusundan hoşlanmadıkları dile getiriliyor. Bu nedenle, bu kokuyu sıkan adeta keyfine bakıyor bile denilebiliyor. Bunun sonucunda ise, piknik alanlarına gidildiğinde hem kene hem de sivrisinekten kurtulmak için lavanta kokusu sıkılması tavsiye ediliyor.

Ancak lavanta kokusu yüzde 100 olumlu sonuç ortaya çıkartmayabilir. Ayrıca lavanta kokusu bazı insanlarda alerji etkisi oluşturabilir. Bu nedenle sıkılmadan önce dikkatli olunması öneriliyor.

DİĞER ÖNERİLER

Sivrisinekleri uzaklaştırma konusunda sirke yardımcı olabilir. Zira o böceklerin sirkeden rahatsız oldukları söyleniyor.

Kene ve sivrisinekten korunmak için kapalı kıyafetlerin giyilmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca pantolon paçalarının çoraplarının içinde sokulması öneriliyor. Bu sayede söz konusu ikiliden korunmak mümkün olabilir.

Kene tutunması gerçekleştiyse, mutlaka erken teşhis ve müdahale için uzman bir doktora başvurulması gerekiyor.