Meğer bu kadar kolaymış! Sivrisinek kaşıntısını geçiren 3 yöntem

Sivrisinek kaşıntısına karşı tavsiye edilen yöntemler, birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Nitekim bu böcekler ısırdıkları zaman uyku bölen bir kaşıntıya sebebiyet verebiliyorlar. İşte söz konusu sivrisinek kaşıntısını geçiren 3 yöntem…

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok insan sivrisineklerden dolayı rahatsızlık duymaya başladı. Çünkü ısırdığı zaman kaşıntıya neden olabilen bu böcek, geceleri adeta uyutmuyor. Bu nedenle pek çok insan sivrisinek kaşıntısını geçiren yöntemleri de öğrenmek istiyor.

SİVRİSİNEK KAŞINTISINI GEÇİREN 3 YÖNTEM

Sivrisinek kaşıntısını geçiren yöntemler sayesinde, insan adeta meğer bu kadar kolaymış diyebiliyor. Ancak herkesin cilt yapısı ve reaksiyonu farklı olabiliyor. Bu nedenle sivrisinek kaşıntısını geçiren yöntemler herkeste aynı sonucu vermeyebiliyor. İşte söz konusu sivrisinek kaşıntısını geçiren 3 yöntem şu şekilde; soğuk kompres, çay poşetleri ve limon suyu.

Soğuk Kompres: Sivrisinek ısırığının gerçekleştiği bölgeye soğuk kompres uygulanması, kaşıntı derecesini hafifletebilir. Bunun yanı sıra şişliği de azaltabilir. Bu işlem için buz paketi ya da soğuk su ile ıslatılmış bir bez tercih edilebilir.

Çay Poşetleri: Çay içerisindeki bazı bileşiklerin kaşıntıyı hafifletebileceği söyleniyor. Bu işlem için siyah ya da yeşil çay poşetlerinin önce ıslatılması sonra sıkılması gerekiyor. Akabinde ısırık olan bölgeleye uygulanabilir.

Limon Suyu: Sivrisinek ısırığının olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilmek için tercih edilebilen limon suyu, kaşıntıya karşı faydalı olabilir. Ayrıca enfeksiyonu önleyebilir. Bu nedenle sivrisinek kaşıntısını geçiren yöntemler arasında da gösterilebiliyor.

Sivrisinek ve keneyi yok eden koku! Bunu süren keyfine bakıyor