Sivrisinek kaşıntısı anında kesiliyor! O böcek ısırdıysa tek yapmanız gereken…

Sivrisinek ısırması birçok insanın moralini bozar. Çünkü şişlik oluşturmasının yanı sıra kaşıntı hissi ortaya çıkartır. Bu nedenle o böcekten korunma yolları pek çok insan tarafından araştırılıyor. Öte yandan sivrisinek kaşıntısını adeta anında kesen bir yöntem bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Sivrisinek birçok insan tarafından rahatsız edici olarak görülür. Çünkü uyku esnasında ses çıkartması ve ısırması, uyku bölünmesine sebep olabilir. Bunun sonucunda ise birçok insan tarafından o böceklerden korunma ve sivrisinek kaşıntısını önlemeye yardımcı olan yöntemler araştırılıyor.

Peki, sivrisinek kaşıntısını önlemenin ve o böceklerden korunmanın yolları bulunuyor mu? Bu soruların cevapları haberimizin devamında yer alıyor.

SİVİRİSİNEK KAŞINTISI ADETA ANINDA KESİLİYOR

Sivrisinek kaşıntısı birçok insan tarafından rahatsız edici bulunuyor. Çünkü sivrisinek kaşıntısı, devamlı bir kaşıntı hissi ortaya çıkartabiliyor. Bunun sonucunda ise özellikle uyku esnasında problem oluşturabiliyor. Öte yandan bir yöntem, sivrisinek kaşıntısını adeta anında kesiyor. Üstelik o böcek ısırığına karşı tek yapılması gereken, kaşıntı olan bölgenin üzerine soğuk kompres uygulanması.

Sivrisinek kaşıntısı olan bölgeye soğuk kompres uygulanması, sivrisinek kaşıntısını kesme noktasında faydalı olabiliyor. Ayrıca şişliğin azaldığı da görülebiliyor. Bu yöntemde soğuk su ile ıslatılmış bir bez veya buz paketi kullanılabilir.

O BÖCEKTEN KORUNMAK NASIL MÜMKÜN OLUR?

Sivrisinekten korunmanın yolları birçok insan tarafından merak ediliyor. Bu noktada o böcekten kurtulmak için bazı doğal kokuların faydalı olduğu söyleniyor.

O böceklerin uçucu yağlardan kaçtıkları söyleniyor. Bu nedenle lavanta, nane ve okaliptüs tercih edilebilir. Söz konusu yağlar su ile karıştırılarak sprey özelliği olan bir şişeye doldurulur. Devamında eve sıkılabilir. Öte yandan o böceklerin sarımsak, karanfil ve portakal kabuğu kokusundan da hoşlanmadıkları söyleniyor.

Not: Yukarıdaki önerileri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin denememeleri önerilir.