Sivrisinek ısırığında büyük hata: 2. bakteriye neden oluyor! 1000 kişiden 980'i sinek ısırığına böyle müdahale ediyor

Sivrisinek ısırığından hemen sonra yoğurt ve bal gibi maddelerle müdahale ediliyor. Ancak uzmanlara göre bunlar yanlış taktikler. İşte sivrisinek ısırığına acil müdahale yöntemleri...

Yaz aylarında özellikle gecelerimizi kabusa çeviren sivrisinekler ile ilgili uzmanlardan kritik bir açıklamalarda bulundu. Yazın artan sivrisinek ısırıkları sonrası bilinçsiz yapılan bazı uygulamaların enfeksiyonlara yol açtığı belirten uzmanlar ne yapılması gerektiğini ifade etti.

Yoğurt, soğan ve bal gibi gıda maddelerinin ısırılan bölgeye sürülmesi önerilmez. Bu maddeler, alerjik reaksiyon riskini artırabilir ve ikincil bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir" ifadelerini kullandı.

Sivrisinek ısırıklarının yaz mevsiminde sık karşılaşılan bir durum. Dişi sivrisineklerin kan emerken bıraktığı tükürükteki toksinlerin ciltte kaşıntılı döküntülere neden olur. Bu döküntülerin genellikle zararsız olduğunu ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçebileceği biliniyor.

Normalde hafif kızarıklık ve şişlik görülen ısırıklar, alerjisi olan kişilerde şiddetli kaşıntı, su toplama ve bölgesel ısı artışı gibi belirtilere yol açabilir. Çok nadir durumlarda ise nefes darlığı ve şişlik gelişebilir.

NE YAPMAK GEREKİR?

Uzmanlar, soğuk uygulamanın etkili olduğunu ve sabunlu veya sirkeli su ile yıkanmasının faydalı olacağını belirtti.

Kaşıntı için antihistaminik içerikli haplar veya kremler öneren doktorlar ciddi alerjik reaksiyonlarda acil tıbbi müdahale gerekliliğini vurguladı.

Uzmanlar, son olarak, sivrisineklerden korunmak için mekanik önlemler almanın ve sağlık bakanlığı onaylı koruyucu kremler kullanmanın önemine dikkat çekti. Özellikle açık renkli, uzun ve bol kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.