Sivrisinek düşmanı bitkiler, kokusu bile yetiyor

Kimyasallar yerine doğal yöntemlerle sivrisineklerden kurtulabilirsiniz. Sarımsak, nane, defne, tarçın ve fesleğen gibi birçok bitki sivrisineklerin yaklaşmasını önlüyor. Peki, hangisi nasıl kullanılmalı? İşte sivrisinekleri uzaklaştıran 11 doğal yöntem...

Yaz ayları gelince sivrisinek ısırığı da kaçınılmaz oluyor. Sivrisineklerle baş edemeyen birçok insan kimyasalları deniyor. Fakat sağlık için sivrisinekleri uzaklaştıran doğal yöntemler de tercih edilebilir. Sivrisinek ve haşeratları uzaklaştıracak çok sayıda bitki var. İşte sivrisineklere doğal çözüm önerileri...

NANE BÖCEKLERİ UZAKLAŞTIRIR

Nane bitkisinin bizi ferahlatan hoş ve güzel kokusu bu küçük böcekler için rahatsız edicidir. Bu özelliği sayesinde naneyi vücudumuzu sinek ısırıklarına karşı korumak için kullanabilir ve sivrisineklerin evimizin içinde dolanıp durmalarının önüne geçebiliriz. Nane bitkisini bahçenizde tutun. Ayrıca küçük bir kavanoz ya da saksı içinde mutfağınızda bulundurun. Yatak odası gibi daha küçük alanlar için kuru yapraklarını kullanın.

SARIMSAK KOKUSUNA GELMEZLER

Sarımsağın güçlü kokusu içeriğinde ürettiği sülfürlü bileşimden kaynaklanmaktadır. Bu da sivrisinekleri püskürtmek ve evinizden uzakta tutmak için harika bir çözümdür. Bir diş çiğ sarımsağı ezin ve sineklerin girdiği bölgelere yerleştirin.

SİVRİSİNEKLERE DÜŞMAN DEFNE YAPRAKLARI

Defne yaprağının hoş kokusu bize ne kadar çekici gelse de sivrisinekler için nefret sebebidir. Defne yaprağının sivrisinek kovan bu doğal özelliğinden faydalanın ve bu numarayı deneyin. Birkaç defne yaprağını ezin ve evinizin böceklerin toplanabileceğini düşündüğünüz bölgelerine serpiştirin.

TARÇINLA ODAYA FERAHLIK

Bu baharatın aroması bizim için enfestir, fakat sivrisinekler ise nefret eder. Az miktarda tarçını sıcak suya koyun ve oturma odanızın yakınına bir kap içerisinde bırakın.

FESLEĞEN

Bu bitkiyi evinizin girişinin yakınlarında tutmak birçok böceğin içeri girmesinin önüne geçecektir. Fesleğenin kokusu onlar için çok rahatsız edicidir ve onları uzakta tutacaktır. Birkaç küçük fesleğen bitkisini evinizin girişlerine ya da odaların köşelerine bırakın. Böcekleri uzaklaştırmak için odalara ayrıca kurumuş fesleğen yaprakları da bırakabilirsiniz.

BİBERİYE YAĞI VE YAPRAĞI

Yüzyıllar boyunca insanoğlu bu bitkiyi hem yapraklarından hem de yağından yararlanarak doğal bir ilaç gibi kullanmıştır. İçindeki maddeler sadece vücut sağlığının iyileşmesine katkıda bulunmuyor, aynı zamanda ev içinde bir çok çeşitli amaç için kullanılabiliyor. Vücudunuzu sinek ısırıklarından korumak için, az miktarda biberiye yağını ilgili bölgelere sürün. Sinekleri evinizden uzaklaştırmak için, birkaç kuru biberiye yaprağını yakın ya da konsantre çayını yapın.

İDRİSOTU

Çok hoş limoni kokusuyla bilinen bu kokusu birçok böceği rahatsız eder. Sivrisinekleri evinizden püskürtmek istediğiniz köşelere birkaç dal idrisotu koyun. Ayrıca yapraklarını kullanarak çayını da yapabilirsiniz ki bu da evinizin her yerine aromasının yayılmasını sağlayacaktır.

OKALİPTÜS

Okaliptüsün bize göre hoş olan aroması evinizden tüm sivrisineklerin ve baş belası böceklerin bir anda uzaklaşmasında etkili olacaktır. Birkaç okaliptüs yaprağını yakın ve dumanının eviniz boyunca dağılmasını sağlayın. Eğer isterseniz, yapraklarını bir tencerede suyla da kaynatabilirsiniz. Buharı böcekleri anında uzaklaştıracaktır.

KARANFİL

Yanan karanfilin saldığı duman böcek püskürtmek için en doğal yollardan biridir. Birkaç karanfili küçük bir kaba koyarak güçlü aromasını yayana kadar ısıtın. Birkaç adedini iple birbirine bağlayarak ön kapınızın etrafında uygun bir yere asın.

KARABİBER

Bu keskin ve güçlü baharatın aroması baş belası böceklerin evinize girmesini engelleyecektir. Birkaç karabiber tohumunu ezin ve evinizin ilgili köşelerine bırakın.

KEKİK

Kekik bitkisinin tohumu evimizi ve bahçemizi işgal eden o rahatsız edici böcekleri püskürtmek için epey kullanışlıdır. Birkaç kekik tohumunu yakın ve hoş kokusunun tüm evinize dağılmasını sağlayın.

MERCİMEK YİYİN HİNTYAĞI SÜRÜN

Evinizin içine veya bahçesine birkaç nane yaprağı koyun. Birkaç damla suda ezerseniz daha çok koku salacaklardır. Evinizde her zaman taze fesleğen bitkisi bulundurun. Her gün bolca C vitamini tüketin. C vitamini suda eriyebilen bir vitamin olduğundan vücudunuzda birikmez, fazla terlemeyi önler, sivrisinekler de bundan nefret ederler. İçinde sirke bulunan bir bardağı pencerenin yanına koyun. Güçlü kokusu sinekleri yaklaştırmayacak ve içeri sokmayacaktır. Mercimek, badem ve mantar gibi B vitamininden zengin gıdalarla beslenin.