AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kalp hastalıkları toplumlarda yaygın olarak görülebilir. Kalp rahatsızlıkları tehlikeli bir hastalık türü olarak bilinir. Kalp hastalıkları için ilaçların yanı sıra ek olarak bitkisel besinleri de ilave edebilirsiniz. Kolesterol seviyesini dengeleyici özelliği bulunan Üvez meyvesi, adeta Sivaslıların doğal kalp ilacı olduğu ortaya çıktı.
Üvez meyvesinin kilosu 100 TL, faydası ise çürüğünde saklı. Üvez meyvesi alternatif tıpta gerekse günümüzde kalp hastalıkları üzerindeki yararlarıyla biliyor. Peki Üvez meyvesi nasıl kullanılır, faydaları neler? İşte doğal kalp ilacı Üvez meyvesi...
Üvez meyvesi, kalp sağlığını koruyan bir besin olarak bilinir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar veflavonoidler sayesinde kalp-damar hastalıkları riskini azaltır, kalp sağlığını iyileştirir.
Üvez meyvesinin, kan basıncını düşürme, damar bağlantıları korunma ve iltihaplanmanın azaltma faydaları sayesinde kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
Üvez meyveleri, özellikleri bakımından zengin bir meyvedir. Kan basıncını dengeleyici özelliği bulunan Üvez meyvesi, hipertansiyon tehlikesini de önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir. Öte yandan düşük tansiyon rahatsızlıkları olanlarında sıklıkla tükettiği Üvez meyvesi, kalbin üzerindeki baskıyı hafifletir ve kalp-damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
Yüksek seviyede lif içeren Üvez meyvesi, HDL'nin gelişmesini artırmaya yardımcı olur ve böylece kalp hastalıkları riskini azaltır. Ayrıca Üvez meyvesinin kalp ritmini düzenleyici etkisi de bulunur.
ÜVEZ MEYVESİNİ KALP SAĞLIĞI İÇİN NASIL TÜKETEBİLİRSİNİZ?
Çay: Kurutulmuş Üvez meyvesi ile çay yaparak düzenli olarak tüketebilirsiniz. Düzenli olarak tüketmek kalp ve tansiyon dengesini düzenler.
Reçel veya marmelat: Şekersiz Üvez reçelleri doğal bir tatlandırıcı olarak kahvaltılarda kullanılabilir.
Pişmiş halde: Çorba, kek veya tatlılarda Üvez meyvesi kullanarak tüketebilirsiniz.
Takviye: Üvez özlerini içeren doğal takviyeleri doktor tavsiyesi ile kullanabilirsiniz.