Sivas'ın tescilli Divriği pilavı! 5 adımda farklı pilav tarifi

Divriği pilavı Sivas'ın sevilen yöresel yemekleri arasında yer alıyor. Divriği pilavı tarifinde koyun eti kullanılıyor. Hem tescilli olan hem de lezzetine doyum olmayan bu geleneksel tarif akşam yemeğinizi renklendirebilir. İşte 5 adımda Divriği pilavı tarifi ve malzemeleri...

Divriği pilavı tarifi merak ediliyor. Akşam yemeğinde yöresel lezzetlere sofrasında yer açanlar için Sivas'ın Divriği pilavının yapılışını adım adım anlattık. Bu pilavın tarihi Selçuklu sultanlarına dayanıyor.

Farklı pilav tarifi arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Mengücek başkenti Divriği'de şahların bayramlarda, düğünlerde bütün bir kent ve çevre köylerin halkı için yaptırdıkları bu Divriği pilavı, bir şölen geleneği içinde pişirilen bir yemektir. İşte hem tescilli hem de tarihi olan Divriği pilavının 5 adımda yapılışı...

DİVRİĞİ PİLAVI MALZEMELER

Bir Tavuk veya bir buçuk kg kemikli koyun eti

Yarım su bardağı nohut

1 kilo baldo pirinç

3 orta boy soğan

10 15 adet tane karabiber

5 adet tane yenibahar

5 adet karanfil

Yarım su bardağı Besni üzümü

70 gram tereyağı

DİVRİĞİ PİLAVI (ALATLI PİLAV) TARİFİ

1. Divriği pilavı tarifi için tavuk veya et tencereye alın. 2 baş soğanı iri iri parçalayarak ilave edin ve üzerini aşacak kadar su ile et pişene kadar haşlayın.

2. Et piştikten sonra kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar elde edin. Hazırlanan pişmiş ve didilmiş etin üzerine havanda dövülen baharat karışımının yarısını ekleyin. Bu işleme yörede alatlama deniyor.

3. Etin bu şekilde terbiye edilmesi için beş altı saat bekletilmesi pilavın lezzetini arttıracaktır. İnce doğranan bir baş soğan yine kalan baharat karışımı ile alatlanarak mümkünse beş altı saat bekletin. Pirinci kaynar tuzlu suda bekletin, nişastasından arındırın ve iyice yıkayın.

4. Bir tencerede tereyağını eritin. Yağ yakılmadan baharatlı soğan karışımını ilave edin ve bir iki kez çevirin. Pembeleştirilmeyin.

5. Bir gün önceden hazırlanan ıslatılarak kabuğu çıkarılmış ve pişirilmiş nohutu, yıkanmış üzümler ve etleri ilave ederek zedelemeden dikkatlice karıştırın. Üzerine pirinç ekleyin. Suda kabarmış pirincin miktarı kadar sıcak et suyu ekleyin ve ağır ateşte pişirin. Ocaktan alınmadan önce eritilen bir miktar tereyağını pilavın üzerinde gezdirin. Demlendirilen pilavı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

MasterChef gulaş tarifi! Gulaşın püf noktası unla ve et suyu ile hazırlanan terbiye