Sivas'ın çıldırtan lezzeti! Kahvaltılık velibah tarifi

Sivaslı'ların en sevilen lezzetlerinden biri olan velibahla kahvaltı sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Harcına patates ve salçanın girdiği velibah sofrada ekmeğin de yerini tutuyor. Peki nasıl yapılır? Pişme süresi nedir? İşte yanıtı...

Velibah sıcacık ve yumuşacık tadımıyla damakta müthiş bir tat bırakıyor. Velibah hamur yapma aşamasında instant maya kullanılıyor. Peki kahvaltıya deneyebileceğiniz velibah nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KAHVALTILIK VELİBAH TARİFİ

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

Alabildiği kadar sıcağa yakın su ( ben yarım su bardağı kullandım)

İçi için;

1 adet haşlanmış patates

2 küçük soğan

1 yemek kaşığı salça

Tuz karabiber pulbiber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

Tereyağ veya margarin

YAPILIŞI

Öncelikle karıştırma kabımıza unumuzu alıyoruz.

Ortasını havuz gibi açıp içerisine tuz ve mayayı ekliyoruz.

Üzerine azar azar suyumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.

Tavamıza yağımızı ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı içerisine bırakıyoruz.

Soğanlar öldükten sonra salçasını ekleyip kavuruyoruz.

Kavrulan harca çatalla ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.

Baharatlarınıda attığımız patatesleri kavuruyoruz.

Mayalanan hamurdan bezeler yapıyoruz.

Bezemizi alıp merdaneyle açtıktan sonra patates harcımızdan içerisine koyup yuvarlıyoruz.

Daha sonra pasta tabağı boyutunda açıyoruz.

Yapışmaz tavamızı ısıtıp bezeleri tek tek pişiriyoruz.

Piştikten sonra üzerine yağımızı sürüyoruz. Ve velibahlarımız hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.