AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Adını Sivas'ın Divriği ilçesinden alan bu pilav içinde yok yoktur. Hem pirinç hem et hem de kuruyemiş barındırır. Bu yüzden tam bir vitamin deposudur. Sivas'ta düğün ve özel toplantılarda pişirilen Divriği Pilav'ı özellikle kemik gelişimine katkı sağlar.
Hazırlaması 20 pişirmesi 30 dakikayı alan bu eşsiz lezzet zengin bir görünüm sağlar. Akşam yemeklerinizi dolu dolu gösterir. Yanında yayık ayranla beraber tüketildiğinde unutulmaz bir lezzete dönüşür.
250 gram dana kuşbaşı
Yarım çay kaşığı kadar; Yenibahar, tarçın, toz şeker, yenibahar, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı kadar kabuksuz kavrulmuş badem
Bir su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı ılık su
Bir tencerenin içine dana etini koyun.
Haşladığınız sırada yenibahar tarçın toz şeker yenibahar karabiber ve tuzu koyun.
Akabinde önceden nohutlarınız haşlanmış hazır bulunması işinizi kolaylaştırır.
Bir tavaya tereyağını koyun karıştırın.
Kavrulmuş bademlerle beraber pirinci tavaya koyun.
Üzerine sıcak suları ilave edip pişirin.
Bir tencerede kadayıfları tereyağıyla kavurun ve tencerenin etrafına yayın.
Tam orta yerine haşladığınız kırmızı eti koyun. Ardından haşlanmış nohutları dökün.
Kuş üzümünü koyduktan sonra pilavı koyun.
Bir çay bardağı sıcak su boşaltın. Tencerenin ağzını kapatın.
Yemeğini daha sonra servise hazır!