MasterChef Türkiye bu akşam 114. yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. Yarışmacılar çeşitli köfteleri en iyi şekilde yapmak için mücadele edecekler. Tüm yarışma takipçileri Sivas Köftesi nasıl yapılır? MasterChef sivas köfte tarifi ve malzemeleri neler? gibi soruların yanıtlarını merak ediyorlar. İşte Evde Sivas Köfte yapmanın püf noktası...
1.5 kg sırt ve kaburga etinden çekilmiş kıyma
Kırmızıbiber
Domates
Sivri Biber
1 Kg sığır eti (tercihen düve eti, koyunun karın etleri de olabilir), akşam doğranır ve tuzlanır. Tuz olarak, Sivas tuzlalarından çıkarılan yerli tuz kullanılmalıdır. Bu et ertesi gün öğleye kadar bekletilir. Sonra kıyma makinesinde çekilir. Serin bir yerde ya da buzdolabının alt raflarında 24 saat daha bekletilir, sonra tekrar çekilir.
Mevsim kış ise ete, bayat 2 dilim somun ekmeğinin içi katılır. Yaz ise biraz un ve kırmızıbiber konur. Un ve kırmızıbiberin miktarı köfteye konulacak tuz kadar olur.
Köfteler, 5-6 cm çapında ve kalınlığı da 0.5 cm kadar olur. Korlaşmış odun ateşi üzerinde ızgarada pişirilir. Izgara edilmiş sivri biber ve domatesle pide üzerinde servis yapılır.