Evde Sivas Köfte yapılışı ve malzemeleri! Sivas Köftesi nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye'de bu akşam günün konsepti köfteler olarak belirlendi. Yarışmacılar çeşitli köfteleri en lezzetli şekilde yapmak için kıyasıya mücadele verecekler. Bu köfte tarifleri arasında dikkat çeken lezzet ise Sivas Köftesi oldu. Tüm yarışma takipçileri Sivas Köftesi nasıl yapılır? Evde Sivas Köfte yapılışı ve malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte tüm detaylar...

MasterChef Türkiye bu akşam 114. yeni bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak. Yarışmacılar çeşitli köfteleri en iyi şekilde yapmak için mücadele edecekler. Tüm yarışma takipçileri Sivas Köftesi nasıl yapılır? MasterChef sivas köfte tarifi ve malzemeleri neler? gibi soruların yanıtlarını merak ediyorlar. İşte Evde Sivas Köfte yapmanın püf noktası...

SİVAS KÖFTESİ MALZEMELERİ NELERDİR?

1.5 kg sırt ve kaburga etinden çekilmiş kıyma

Kırmızıbiber

Domates

Sivri Biber

SİVAS KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

1 Kg sığır eti (tercihen düve eti, koyunun karın etleri de olabilir), akşam doğranır ve tuzlanır. Tuz olarak, Sivas tuzlalarından çıkarılan yerli tuz kullanılmalıdır. Bu et ertesi gün öğleye kadar bekletilir. Sonra kıyma makinesinde çekilir. Serin bir yerde ya da buzdolabının alt raflarında 24 saat daha bekletilir, sonra tekrar çekilir.

Mevsim kış ise ete, bayat 2 dilim somun ekmeğinin içi katılır. Yaz ise biraz un ve kırmızıbiber konur. Un ve kırmızıbiberin miktarı köfteye konulacak tuz kadar olur.

Köfteler, 5-6 cm çapında ve kalınlığı da 0.5 cm kadar olur. Korlaşmış odun ateşi üzerinde ızgarada pişirilir. Izgara edilmiş sivri biber ve domatesle pide üzerinde servis yapılır.

Şiş köfte nasıl yapılır? MasterChef şiş köfte tarifi ve malzemeleri!

Tekirdağ Köftesi nasıl yapılır? Evde Tekirdağ Köftesi yapılışı ve malzemeleri nelerdir?

MasterChef Abdigör köftesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde kolay Abdigör köftesi tarifi!

Akçaabat köftesi nasıl yapılır? MasterChef akçaabat köfte tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte püf noktası