Sırrı ortaya çıktı: Taze balık seçmenin püf noktaları!

Balık lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak da ön plana çıkabiliyor. Ancak bayat balık sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Öte yandan tazesini seçmenin bazı yöntemleri de bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Balık birçok insan tarafından sağlıklı ve lezzetli olduğu için tüketilebiliyor. Çünkü damaklarda adeta enfes bir lezzet bırakabilen balık; fosfor, folik asit ve kalsiyum gibi mineralleri içeriğinde barındırabiliyor.

Ancak tüketilen balığın taze olması oldukça önemlidir. Çünkü bayat balığın sağlık açısından tehdit oluşturabildiği biliniyor. Öte yandan bu noktada taze balık seçmenin bazı püf noktaları da bulunuyor.

TAZE BALIK SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Taze balık seçmenin adeta sırrı ortaya çıktı. Çünkü bazı basit püf noktalar sayesinde, taze balık seçmek oldukça kolaylaşıyor. Nitekim taze balık seçmenin püf noktalarından bazıları şu şekilde;

  • Taze balığın gözleri canlı olur ve gözü kanlı olanından uzak durulması gerekir.
  • Taze balığın ağız kısmı genelde kapalı şekildedir. Bayat balığın ise açık olduğu görülebilir.
  • Taze balığın pulları parlak olur ve ete yapışık halde durur. Ek olarak kafadan kuyruğa doğru el sürtüldüğünde pullarının dökülmediği görülür.
  • Taze balık suda çökerken, bayat balığın havada kaldığı görülür.
  • Taze balığın deniz ve yosun koktuğu bilinir.
  • Pekmez ve limon kürü tüketen yaşadı! Her sabah bir kaşık tüketilirse...