Sırrı ortaya çıktı: Sarımsak yemeyenler pişman oluyor! Eğer bu şekilde tüketilirse...

Sarımsak birçok insan tarafından lezzetli olduğu düşüncesi ile tüketilebiliyor. Öte yandan sarımsağın adeta sırrı da ortaya çıktı. Nitekim İbn-i Sina asırlar öncesinden sarımsakla ilgili tavsiyelerde bulundu. İşte İbn-i Sina'nın önerileri ile ilgili detaylar…

Sarımsak birçok yemeğin içerisine sağlıklı ve lezzetli olduğu düşüncesi ile eklenebiliyor. Öte yandan sarımsağın adeta sırrı da belli oldu. Nitekim İbn-i Sina sarımsak ile ilgili asırlar öncesinden önerilerde bulundu. Ayrıca İbn-i Sina'nın söz konusu tavsiyeleri, adeta günümüze de ışık tutabiliyor.

İBN-İ SİNA'NIN SARIMSAK İLE İLGİLİ ÖNERİLERİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok farklı sağlık sorununa doğal yöntemlerle çözüm önerilerinde bulunmuştu. Ayrıca İbn-i Sina, sarımsak ile ilgili de açıklamalar yapmıştı.

İbn-i Sina asırlar öncesinden közlenmiş sarımsağı tavsiye etmişti. Nitekim sarımsak, közlenmiş bir şekilde tüketilirse içeriğindeki antibiyotik oranını adeta ikiye katlayabiliyor. Öte yandan ısıya bağlı olarak artabilen antibiyotik, vücutta bulunan kanı yağlardan arındırabiliyor. Ek olarak kötü kolesterolün düşmesinde yararlı olabiliyor. Bunun sonucunda ise, kalp ve damarların daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına faydalı olabiliyor. Bu nedenle sarımsak yemeyen adeta pişman olabiliyor.

KÖZLENMİŞ SARIMSAĞIN FAYDALARI

İbn-i Sina'nın da asırlar öncesinden tavsiye ettiği közlenmiş sarımsak, insan sağlığı açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim söz konusu faydalardan bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Kan dolaşımını dengeleyerek kalp ritminin düzenlenmesinde yardımcı olabiliyor.

Vücuttaki enfeksiyon ve iltihap sorununa karşı faydalı olabiliyor.

Kabızlık problemine karşı yararlı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği közlenmiş sarımsak, vücut sisteminde sinir hücrelerinin daha verimli olmasına ve kalp ritminin düzgün çalışmasına yardımcı olabiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği közlenmiş sarımsağı, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ya da farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan insanların uzman bir doktora danışarak tüketmeleri önerilir.