Sırrı ortaya çıktı! Salatalık kabuklarını böyle değerlendirin...

Salatalık kabukları birçok insan tarafından işe yaramadığı düşüncesi ile çöpe atılabiliyor. Öte yandan kabukları değerlendirmenin adeta sırrı da ortaya çıktı. Çünkü bazı değerlendirme yöntemleri, salatalık kabuklarını çöpe atanları pişman edebiliyor. Detaylar haberimizde…

Salatalık sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim; C vitamini, K vitamini, folik asit ve potasyum gibi önemli vitamin ve mineralleri içeriğinde bulunduruyor. Öte yandan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirebiliyor. K vitamini ise kan pıhtılaşmasını düzenleyebiliyor. Bunun yanı sıra salatalık sağlık açısından birçok farklı fayda da sağlayabiliyor.

Salatalık kabukları ise işe yaramadığı düşüncesi ile birçok insan tarafından çöpe atılabiliyor. Ancak salatalık kabuklarının adeta sırrı ortaya çıktı. Çünkü bazı değerlendirme yöntemleri sayesinde salatalık kabuklarını çöpe atanlar pişman olabiliyorlar.

SALATALIK KABUKLARINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

Salatalık kabuklarını değerlendirmenin pek çok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. İşte salatalık kabuklarını değerlendirmenin en iyi yöntemlerinden ikisi şu şekilde, atıştırmalık ve zeytinyağlı yemeklere katılması.

Atıştırmalık: Salatalık kabukları isteğe bağlı olarak atıştırmalık olarak tüketilebilir. Bu işlemde kabuklar dilimlenir ve baharat ilave edilir. Ardından atıştırmalık olarak tüketilebilir.

Zeytinyağlı Yemeklere Katılması: Salatalık kabukları doğrandıktan sonra zeytinyağı ve baharatlarla birlikte kısık ateşte pişirilir. Ardından tercih edilen yemeklere ilave edilebilir.

Limon çekirdeklerini çöpe atan yandı: Böyle kullanan yaşadı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz