Sırrı ortaya çıktı: Patates kabuklarını çöpe atanlar pişman oluyor!

Patates birçok insan tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Ancak patates kabukları genellikleri çöpe atılabiliyor. Öte yandan patates kabuklarının sırrı da adeta belli oldu. Bu nedenle çöpe atanlar pişman olabiliyorlar. İşte detaylar…

Patates pek çok insan tarafından en çok yenilen besinlerden biri olarak gösterilebiliyor. Çünkü haşlama, kızartma ve fırınlama yöntemleri ile pişirilebilen patates birçok insan tarafından sevilerek tüketebiliyor. Ancak kabukları genellikle çöpe atılabiliyor.

Öte yandan patates kabuklarının sırrı da adeta ortaya çıktı. Çünkü bazı yöntemler sayesinde kabukları değerlendirmek mümkün olabiliyor. Ayrıca söz konusu değerlendirme yöntemlerini ilk kez öğrenenler, patates kabuklarını çöpe attıklarına adeta pişman olabiliyorlar.

PATATES KABUKLARINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

Patates kabuklarını değerlendirmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Bu nedenle kabukları çöpe atanların söz konusu yöntemlere dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Nitekim patates kabuklarını değerlendirme yöntemlerinden ikisi, patates püresi ve atıştırmalık olarak sayılabiliyor.

Patates Püresi: Patates kabuklarını püre ile değerlendirmek mümkün olabiliyor. Bu yöntemde kabuklar iyice temizlendikten sonra patates püresinin içine ilave edilir.

Atıştırmalık: Patates kabukları ince şekilde soyulduğunda ve iyice temizlendiğinde atıştırmalık olarak tüketilebilir. Bu noktada patates kabuklarının üzerine bir miktar zeytinyağı sürülür. Ardından önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ara sıra çevirerek ortalama 15-20 dakika kadar pişirilir. Akabinde afiyetle tüketilebilir.

Duvar ve halıdaki yağ lekesini ortadan kaldıran yöntem! Meğer çözümü bu kadar kolaymış