Sırrı ortaya çıktı: Makarna suyunu dökenler dikkat!

Makarna pratik ve lezzetli olduğu için birçok insan tarafından tüketilebiliyor. Ancak suyu işe yaramadığı düşüncesi ile genellikle dökülebiliyor. Öte yandan makarna suyunun sırrı da ortaya çıktı. Çünkü bazı alanlarda değerlendirilebiliyor. İşte detaylar…

Makarna birçok insan tarafından pratik ve lezzetli olduğu için tüketiliyor. Ancak makarna suyu makarna kadar sevilmiyor. Çünkü işe yaramadığı düşüncesi ile dökülebiliyor. Öte yandan makarna suyunun sırrı da ortaya çıktı. Nitekim bazı alanlarda değerlendirilebiliyor. Bu nedenle makarna suyunu dökenlerin söz konusu değerlendirme yöntemlerine de dikkat etmeleri tavsiye ediliyor.

MAKARNA SUYUNU DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

Makarna suyunu değerlendirmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak söz konusu yöntemlerden 3'ü diğerlerine kıyasla ön plana çıkabiliyor. Nitekim o 3 yöntem şu şekilde; sos yapımı, bakliyatları ıslatma ve kirli bulaşıkları temizleme.

Sos Yapımı: Makarna suyu sos yapmak için birçok insan tarafından tercih edilebiliyor. Bu yöntemde makarna sosu hazırlanırken, makarna suyundan da eklenir. Bu sayede daha lezzetli bir sos elde edilebilir.

Bakliyatları Islatma: Makarna suyu ile bakliyatlar ıslatılabilir. Ancak makarna suyunda tuz olduğu da unutulmamalı. Eğer bakliyatlar makarna suyu ile ıslatılacaksa, tuz oranı da hesaplanmalı.

Kirli Bulaşıkları Temizleme: Bulaşık makinesinde yıkanacak kirli bulaşıklar, yerleştirilmeden önce sıcak makarna suyundan geçirilebilir. Bu sayede su tasarrufu da sağlanabilir.