Sırrı ortaya çıktı: Kullanılmış poşet çayını böyle kullanın! Çöpe atanlar pişman oluyor

Poşet çayını pek çok insan kullandıktan sonra çöpe atıyor. Çünkü bir işe yaramadığını düşünüyor. Bunun yanı sıra kullanılmış poşet çayının sırrı adeta ortaya çıktı. Zira bir yöntem kullanılmış poşet çayını çöpe atanları pişman edebiliyor. İşte detaylar…

Poşet çayı pek çok insan tarafından kullanılıyor. Çünkü çay demleme işlemi zahmetli olurken, poşet çay pratik bir şekilde çay hazırlamaya yardımcı olabiliyor. Ancak kullanılmış poşet çay genellikle çöpe atılıyor.

Öte yandan kullanılmış poşet çayının adeta sırrı ortaya çıktı. Zira bir yöntem, kullanılmış poşet çayını çöpe atanları pişman edebiliyor.

KULLANILMIŞ POŞET ÇAYINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

Kullanılmış poşet çayları bilinenin aksine birçok farklı şekilde değerlendirilebiliyor. Bu nedenle söz konusu değerlendirme yöntemlerini ilk kez öğrenenler, çöpe attıklarına adeta pişman olabiliyorlar. İşte kullanılmış poşet çayının değerlendirme yöntemlerinden birkaçı şu şekilde;

Ayakkabıların içine kullanılmış poşet çayının koyulması, kötü kokuyu geçirebilir. Bunun yanı sıra bir kovanın içine kullanılmış poşet çayları ve su koyulur. Ardından ayaklar da suya koyulur. Ortalama 10 dakika bekletildikten sonra, kötü kokunun çıktığı gözlemlenebilir. Bu nedenle kullanılmış poşet çaylarının çöpe atılması yerine bu şekilde kullanılması tavsiye ediliyor.

Kullanılmış poşet çayları kompres olarak kullanılabilir. Ayrıca cilt bakımı ve göz tedavisinde uygulanabilir.

Gübresi azalan bitkiler için kullanılmış poşet çayları doğal gübre olarak kullanılabilir. Zira topraktaki nemi dengeleyerek bitkinin daha sağlıklı şekilde olgunlaşmasında faydalı olabilir.

Dikkat: Alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak yukarıdaki yöntemleri denemeleri önerilir.

Sarımsak kabuklarını böyle ayıklayın: Saniyeler içinde soyuluyor! Elde koku bırakmıyor...