Okan Kabuk
Bol köpüklü Türk kahvesi tarifi birçok insan tarafından merak edilebiliyor. Çünkü bazı kahveler bol köpüklü olurken ötekilerinde köpükler adeta sayılabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından bol köpüklü Türk kahvesi tarifi de araştırılabiliyor. Ayrıca bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı da adeta ortaya çıktı.
Türk kahvesi denildiğinde pek çok insanın hafızasında köpüklü bir kahve canlanabiliyor. Ayrıca bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı da adeta belli oldu. Nitekim bol köpüklü Türk kahvesi için dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde;
Türk kahvesinin bol köpüklü ve lezzetli olması için kahvenin ince çekilmiş olması öneriliyor.
Bol köpüklü Türk kahvesi tarifi hazırlanırken, kahveye eklenen su sıcaklığının oda sıcaklığında olması öneriliyor.
Türk kahvesinin lezzetli ve bol köpüklü olması için cezve seçimine dikkat edilmesi gerekiyor. Nitekim ısı kontrolü olan ve doğru bir şekilde ısıyı dağıtabilen cezve, Türk kahvesinin hem lezzetli olmasına hem de köpüklü olmasına etki edebiliyor.
Yukarıdaki noktalara dikkat edildiğinde, bol köpüklü ve lezzetli bir Türk kahvesi içmek mümkün olabiliyor. Öte yandan Türk kahvesi tarifi şu şekilde hazırlanabiliyor;
Cezvenin içine her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve tercihe bağlı olarak şeker ilave edilir.
Devamında her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı su ilave edilir.
Ardından cezvedeki karışım karıştırılır, ocağa alınır ve en kısık seviyede pişirilir.
Kenarları kabarmaya başladığında hazırlanan Türk kahvesi ocaktan alınır ve fincanlara paylaştırılır.