Sırrı ortaya çıktı: Elma kabuklarını çöpe atanlar pişman oluyor! Böyle değerlendirirseniz…

Elma kabuklarını işe yaramadığı düşüncesi ile pek çok insan çöpe atıyor. Bunun yanı sıra kabukların adeta sırrı ortaya çıktı. Çünkü bir değerlendirme yöntemi, elma kabuklarını çöpe atanları pişman edebiliyor. Detaylar haberimizde…

Elma kabukları genellikle çöpe atılsa da elma pek çok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü elma; vücuttaki iltihapları hafifletebiliyor, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve obezite oluşumunu önlemede yardımcı olabiliyor. Öte yandan bağırsak sağlığını desteklemesinin yanı sıra tok tutma özelliği ile ön plana çıkabiliyor.

Elma sağlıklı olarak pek çok insan tarafından tüketilse de kabukları genellikle işe yaramadığı düşüncesi ile çöpe atılabiliyor. Öte yandan elma kabuklarının adeta sırrı ortaya çıktı. Çünkü bir değerlendirme yöntemi sayesinde elma kabuklarını çöpe atanlar pişman bile olabiliyorlar.

ELMA KABUKLARINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

Elma kabuklarını değerlendirmenin en iyi yollarından biri, bitki çayı yapmak. Eğer böyle değerlendirirseniz, kabukları çöpe atmak yerine afiyetle tüketebilirsiniz. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Elma kabukları 1 hafta kurutulur.

Ardından bitki çayı hazırlamak için kullanılır.

Ayrıca hazırlanışında tek yapılması gereken, elma kabuklarının üzerine sıcak su dökülmesi.

Ek olarak elma kabuklarından hazırlanan bitki çayını tatlandırmak için vanilya veya tarçın eklenebilir.