Sırrı ortaya çıktı: Diş ağrısını hafifleten doğal karışım!

Diş ağrısı problemi hemen herkesin başına gelebilir. Ayrıca bu sorun şimdi olduğu gibi geçmiş yıllarda da rahatsızlık verebiliyordu. Nitekim İbn-i Sina'da asırlar öncesinden diş ağrısına karşı doğal bir karışım önerisinde bulundu. İşte İbn-i Sina'nın önerisi ile ilgili detaylar…

Diş ağrısı problemi şimdi olduğu gibi geçmiş yıllarda da birçok insanı rahatsız edebiliyordu. Bu nedenle hem geçmiş yıllarda hem de günümüzde diş ağrısını hafifleten yöntemler araştırılabiliyor. Bu noktada İbn-i Sina'da asırlar öncesinden diş ağrısını hafifletebilen doğal bir karışım önerisinde bulundu.

İBN-İ SİNA DİŞ AĞRISI İÇİN ÖNERDİ

İbn-i Sina asırlar öncesinden diş ağrısı için sarımsaklı kür önerisinde bulundu. Ayrıca söz konusu kür, diş ağrısını hafifletmenin sırrı adeta ortaya çıktı bile dedirtebiliyor. İşte sarımsaklı kür için gerekli malzemeler;

3 diş sarımsak.

1 tatlı kaşığı tuz.

1 tatlı kaşığı bal.

1 yemek kaşığı sirke.

HAZIRLANIŞI

Sarımsaklar iyice dövüldükten sonra sirkeye ilave edilir.

Devamında tuz ve bal eklenir.

Sonra ortalama 1 çay kaşığı alınarak ağrıyan dişin üstüne yerleştirilir.

Böylece diş ağrısının hafiflediği gözlemlenebilir.

- İbn-i Sina'nın önerdiği sarımsaklı kür, diş ağrısının hafifletilmesinde faydalı olabiliyor. Ancak ağrının şiddeti ve derecesine göre tedavi yöntemi değişiklik gösterebilir. Bu sebeple ağrının kesin tedavisi için uzman bir doktora başvurulması tavsiye edilir.

Dikkat: İbn-i Sina'nın önerdiği sarımsaklı kürü, alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.