Sırrı ortaya çıktı: Bulaşık makinesi kullananlar bunu yapıyor! Yıkanan eşyalar tertemiz oluyor

Bulaşık makinesi birçok insan tarafından günlük olarak kullanılıyor. Çünkü kirli mutfak eşyalarının temizlenmesinde yardımcı olabiliyor. Öte yandan bazı noktalara dikkat edildiğinde, yıkanan eşyalar adeta tertemiz oluyor. Peki, bulaşık makinesi kullananlar hangi noktalara dikkat ediyor? İşte detaylar…

Bulaşık makinesi kullananlar bazı püf noktalara dikkat ediyor. Çünkü söz konusu püf noktalara dikkat edildiğinde, yıkanan eşyalar adeta tertemiz oluyor. Peki, bulaşık makinesi kullananlar ne yapıyor?

BULAŞIK MAKİNESİ KULLANANLAR NE YAPIYOR?

Bulaşık makinesi kullananlar, makinenin daha sağlıklı bir şekilde çalışması için bazı püf noktalara dikkat ediyor. Çünkü söz konusu püf noktalar, bulaşık makinesinin kullanım ömrünü artırabiliyor. Ayrıca yıkanan bulaşıkların adeta tertemiz olmasını sağlayabiliyor.

Bulaşık makinesi kullananların dikkat ettiği noktalardan bazılarının sırrı adeta ortaya çıktı. İşte söz konusu sırlar şu şekilde; bulaşık yerleştirme, filtre temizliği, sepet kontrolü, ön temizlik ve deterjan kullanımı.

Bulaşık Yerleştirme: Bulaşık makinesinin doğru ve verimli bir şekilde çalışması için yerleştirilen kirli eşyaların aralıklı dizilmesi gerekir. Aksi takdirde bulaşıklar yeterince temizlenmeyebilir.

Filtre Temizliği: Yemek artıkları ve donmuş yağlar makinenin filtresinin dolmasına sebep olabilir. Filtresi dolan makine ekstra çaba harcasa bile kirli eşyaları temizlemekte zorlanabilir. Filtrenin belirli zamanlarda temizlenmesi, yıkama kalitesini artırabilir.

Sepet Kontrolü: Temiz ve çiziksiz; çatal, kaşık ve bıçak elde etmek için bulaşık sepetine özen gösterilmesi öneriliyor. Sıkışık dizilen eşyalar yıkanma esnasında çizilebilir ve doğru yıkanmayabilir.

Ön Temizlik: Yıkanacak eşyalardaki kalıntılar yıkama esnasında sorun oluşturabilir. Bu nedenle bulaşık makinesine kirli eşya yerleştirmeden önce sudan geçirilmesi öneriliyor.

Deterjan Kullanımı: Bulaşıkların adeta tertemiz olması için bulaşık makinelerine uygun üretilen deterjanların kullanılması öneriliyor. Ayrıca farklı deterjanların kullanılması makinenin kullanım ömrünü azaltabilir.