Sırrı ortaya çıktı! Ayakkabı kokusunu önlemenin 2 basit yolu

Ayakkabı kokusu birçok insanı rahatsız eder. Çünkü oluştuğunda hem ayakkabı sahibi hem de etraftaki insanlar olumsuz yönde etkilenir. Peki, bu sorunu çözmenin yolları var mı? Bu noktada tercih edilecek 2 yöntem, ayakkabı kokusunu önleme konusunda ön plana çıkabiliyor. Detaylar haberimizde…

Ayakkabı kokusu pek çok insanı rahatsız eder. Çünkü bu sorun oluştuğunda, ayakkabı çıkartılması gereken bir ortamda endişe hissi oluşturabilir. Zira kokan ayakkabı hem ayakkabı sahibini hem de etraftaki insanları olumsuz yönde etkileyebilir.

Peki, ayakkabıda oluşan kötü kokuyu önlemenin yolları var mı? Bu noktada tercih edilecek 2 yöntem, sırrı adeta ortaya çıktı bile dedirtebiliyor. Çünkü söz konusu yöntemler sayesinde ayakkabı kokusu kolayca önlenebiliyor.

AYAKKABI KOKUSUNU ÖNLEMENİN 2 BASİT YOLU

Ayakkabı kokusunu önlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden 2'si pratik bir şekilde uygulanabiliyor. İşte söz konusu 2 yol, pudra ve karbonat.

Pudra: Bebek pudrası, koku giderici özelliği ile gündeme gelebiliyor. Bu yöntemde geceden ayakkabıların içine pudra dökülür ve sabah güzelce temizlenir. Bu işlemin sonucunda ayakkabı kokusundan kurtulmak mümkün olabilir.

Karbonat: Karbonat sayesinde ayakkabı kokusu kolay bir şekilde önleyebilir. Çünkü karbonatın koku baskılayıcı özelliği bulunuyor. Bu yöntemde geceden kötü kokan ayakkabıların içine karbonat serpiştirilir, sabah ise temizlenir. Bu sayede ayakkabı kokusunun çıktığı görülebilir.