Sırrı çözüldü: Patates o besinle filizlenmiyor!

Patates pek çok insan tarafından sıklıkla tüketilen besinler arasında gösterilebiliyor. Ancak uzun süre bekletilen patateslerin filizlendiği görülebiliyor. Öte yandan can sıkıcı olan bu sorun, bir besinle çözülebiliyor. İşte detaylar…

Patates filizlenmesi istenmeyen durumlar arasında gösterilebiliyor. Çünkü filizlenen patates sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Bu nedenle, patates filizlenmesini önleyebilen yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, patates filizlenmesinin sırrı çözüldü bile dedirtebiliyor. Çünkü filizlenme sürecini yavaşlatabiliyor.

PATATES FİLİZLENMESİNİ YAVAŞLATABİLEN YÖNTEMLER

Patates filizlenmesi pek çok insanın istemediği durumlar arasında işaret edilebiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, patates filizlenmesini yavaşlatabiliyor. İşte söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde;

Patateslerin arasında elma koyulması tavsiye ediliyor. Bu sayede patates filizlenmesinin yavaşlatılabileceği söyleniyor.

Patates filizlenmesini yavaşlatmak için ortamın nem seviyesine dikkat edilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü fazla nemli bölgelerde patateslerin filizlenme hızının artığı belirtiliyor.

Patateslerin muhafaza edildiği yere; tuz, pirinç ve gazete kağıdı gibi nem alıcı maddeler koyulduğunda, filizlenme süreci yavaşlatılabilir.

Patateslerin saklandığı kaba bir adet ada çayı koyulması tavsiye ediliyor. Böylece patates filizlenmesi ve çürümesinin geciktirilebileceği belirtiyor.

Patateslerin kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmesi tavsiye ediliyor. Bu sayede filizlenme sürecinin yavaşlatılabileceği söyleniyor.

Karanfil ve nane yağı gibi organik yağlar sayesinde patates filizlenmesi yavaşlatılabiliyor.