Sırrı çözüldü: Mandalina kabuklarını çöpe atanlar pişman oluyor!

Mandalina birçok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Çünkü sağlıklı olmasının yanı sıra lezzetli olarak da ön plana çıkabiliyor. Ancak mandalina kabukları genellikle çöpe atılabiliyor. Öte yandan mandalina kabuklarının adeta sırrı da belli oldu. İşte detaylar…

Okan Kabuk

Mandalina pek çok insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Çünkü hem lezzetli hem de sağlıklı olarak ön plana çıkabiliyor. Ancak mandalina kabukları bir işe yaramadığı düşüncesi ile genellikle çöpe atılabiliyor. Ayrıca bu noktada mandalina kabuklarının adeta sırrı da çözüldü.

Mandalina kabuklarını değerlendirmenin bazı yöntemleri bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemleri ilk kez öğrenenler, kabukları çöpe attıklarına adeta pişman olabiliyorlar.

MANDALİNA KABUKLARINI DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

Mandalina kabukları birçok farklı şekilde değerlendirilebiliyor. Ayrıca söz konusu değerlendirme yöntemlerini ilk kez öğrenenler, çöpe attıklarına pişman bile olabiliyorlar. Öte yandan mandalina kabuklarını değerlendirme yöntemlerinden bazıları aşağıda yer alıyor.

Mandalina kabukları fırında ya da güneşte kurutulur ve mutfak robotundan geçirilir. Böylece toz haline getirilerek tatlılara, yemeklere veya içeceklere katılabilir.

Mandalina kabukları kötü kokuları önlemek için tercih edilebilir. Çünkü mandalina kabuklarının kendine has bir kokusu bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemde kabuklar tencerede su ile kaynatılır. İsteğe bağlı olarak 1 çubuk tarçın da eklenebilir. Böylece tarçının ve kabukların kokusu eve yayılabilir.