Sırrı belli oldu: Saatlerce acımıyor ve bayatlamıyor! İşte tavşan kanı çay demleme yöntemi

Çay demleme yöntemleri pek çok insan tarafından merak edilebiliyor. Zira her demlenen çayın tadı aynı olmuyor. Öte yandan tavşan kanı çay demleme yönteminin adeta sırrı belli oldu. Çünkü bu yöntemle demlenen çay saatlerce acımıyor ve bayatlamıyor. Detaylar haberimizde…

Tavşan kanı çay demleme yöntemleri birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Ayrıca tavşan kanı olarak gündeme gelen çay, renginin kırmızıya çaldığı çay çeşidi olarak biliniyor. Diğer bir ifade ile iyi demlenmiş çay, tavşan kanı çay olarak belirtilebiliyor. Peki, tavşan kanı çay demleme yöntemi nasıl gerçekleşir?

TAVŞAN KANI ÇAY DEMLEME YÖNTEMİ

Tavşan kanı çay demleme yöntemi ile çayın saatlerce acıması ve bayatlaması önlenebiliyor. Bu nedenle pek çok insan, tavşan kanı çay demleme yöntemini merak edebiliyor.

Tavşan kanı çay demleme tekniği için temel kural, çaydanlıkta kireç olmaması ve temiz olmasıdır. Ayrıca tavşan kanı çay demleme yöntemi şu şekilde gerçekleşiyor;

İyi kalitede ve damak zevkine uygun 3 yemek kaşığı çay demliğe koyulur.

Sonra demliğe ortalama 3 su bardağı (0.65 litre) taze kaynamış su ilave edilir ve kapağı kapatılır.

Demlik ocakta kaynamaya devam ederken, çaydanlığın üzerine yerleştirilir. Ardından çaydanlıktaki su zamanla azalacağı için kontrol ederek su eklenmesi gerekir.

Çayın deminin oturması ortalama 20-25 dakika sürer. Süre tamamlandıktan sonra ilk bardaklara çay koyulur ve servis edilerek afiyetle tüketilebilir.

İlk çaylar servis edildikten ortalama 15 dakika sonra, çayı demlikten almak daha iyi sonuç verebilir. Eğer demlik poşeti kullanılıyorsa, poşet çok sıkıştırılmadan 8-10 saniye süzdürülür ve çıkartılır.

Demlik poşeti kullanılmıyorsa ya da süzmek için başka bir çay demleme aparatı bulunmuyorsa, çay demlikte kaldıkça acımsı bir tat oluşturabilir ve bayatladığı gözlemlenebilir.

Herkes araştırıyordu: Bu kadar basitmiş! İşte ev yapımı şekersiz limonata tarifi