Sırrı belli oldu: Kulağakaçan ve hamam böcekleri bu yüzden eve geliyor!

Kulağakaçan ve hamam böcekleri pek çok evde görülebiliyorlar. Ayrıca o haşereler evlere girdiklerinde bazı insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyorlar. Bu nedenle kulağakaçan ve hamam böceklerinden kurtulmanın yöntemleri de merak edilebiliyor. Öte yandan o haşerelerin evlere geliş sırları adeta ortaya çıktı. Detaylar haberimizde…

Kulağakaçan kimi zaman akrebe benzetilebiliyor. Zira bu haşere kıskaçları ile ön plana çıkabiliyor. Ayrıca kulaktan girdiği söyleniyor. Bu nedenle insanlarda endişe oluşturabiliyor. Öte yandan evlere girdiğinde hızlıca yavrulayabilen hamam böcekleri, virüs ve bakteri kaynağı olarak görülebiliyorlar. Bu nedenle evlerde genellikle istenmiyorlar.

Kulağakaçan ve hamam böceklerinin evde istenmemesi, onlardan kurtulmanın yöntemlerini de merak ettirebiliyor. Öte yandan onlardan kurtulma yöntemlerinden önce, o haşerelerin neden eve geldiklerinin de bilinmesi öneriliyor. Aksi takdirde evden gönderilseler bile tekrardan geri gelebilirler.

KULAĞAKAÇAN VE HAMAM BÖCEKLERİ BU YÜZDEN EVE GELİYOR

Hamam böcekleri ve kulağakaçan böceklerinin eve gelişlerinin birçok farklı sebebi olabilir. Ancak bu sebeplerden bazıları, sırrı belli oldu bile dedirtebiliyor. İşte o haşerelerin eve geliş nedenlerinden birkaçı şu şekilde;

Pis bulaşıklar ve çöpler o haşerelerin gelmesine sebep olabilir.

Evin düzenli şekilde temizlenmemesi ve havalandırılmaması, o haşerelerin gelmesine neden olabilir.

Evde nem oluşması, o haşerelerin gelmesine neden olabilir.

Duvarlardaki çatlaklardan haşereler evlere girebilirler.

O HAŞERELERDEN KURTULMANIN YOLU

Hamam böcekleri ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın bazı basit yöntemleri bulunuyor. Nitekim söz konusu yöntemlerden birkaçı aşağıda yer alıyor.

Soğan rendelendikten sonra bir yemek kaşığı karbonat ile karıştırılır. Ardından hamam böceklerinin görülebileceği yerlere sürülür. Bu sayede hamam böceklerinden kurtulmak mümkün olabilir.

Ilık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı bir sprey şişeye koyulur ve karıştırılır. Ardından evdeki rutubetli bölgelere ve kulağakaçan böceklerinin görülme ihtimali bulunan yerlere sıkılır. Bu sayede kulağakaçanlardan kurtulmak mümkün olabilir.

Kulağakaçan, hamam böcekleri ve diğer haşere türlerinden kurtulmak için ilaçlama yöntemi tercih edilebilir. Ancak bu yöntemde bir uzmandan destek alınması önerilir.