Sırrı belli oldu: Kavun ve karpuz seçmenin ortak noktası! Lezzetli meyve seçmek bu kadar basitmiş...

Karpuz ve kavun pek çok insan tarafından tüketiliyor. Ancak kimi zaman satın alınan meyvenin lezzetli olmadığı da görülebiliyor. Öte yandan bu noktada kavun ve karpuz seçmenin bazı ortak noktaları bulunuyor. Üstelik söz konusu noktalar, ''lezzetli meyve seçmek bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Kavun ve karpuz sıklıkla tüketilen meyveler arasında işaret edilebiliyor. Zira bu meyveler hem lezzetli oluyor hem de serinlik hissi sağlayabiliyor. Ancak kimi zaman satın alınan karpuz ve kavunların lezzetli olmadığı gözlemlenebiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı kavun ve karpuz seçme yöntemleri, ''lezzetli meyve seçmek bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

KAVUN VE KARPUZ SEÇMENİN ORTAK NOKTALARI

Sıcak havalarda meyve denildiğinde birçok insanın aklına hem kavun hem de karpuz gelebiliyor. Çünkü bu meyveler serinlik hissi sağlamasının yanı sıra lezzetli olarak da gündeme gelebiliyor. Ancak her seçilen meyve aynı lezzette olmuyor. Öte yandan kavun ve karpuz seçmenin adeta sırrı belli oldu.

Kavun ve karpuz seçmenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca birçok insanın tercih ettiği yöntemlerden 2'si şu şekilde, sapına bakmak ve ağırlığına bakmak.

Sapına Bakmak: Söz konusu meyveler satın alınırken sapına bakılması öneriliyor. Nitekim iki meyvenin de olgun olanı isteniyorsa, saplarının yeşil olup olmadığına bakılmalı. Bu noktada meyvenin yeşil saplı olması, erken toplandığı anlamına gelebilir.

Ağırlığına Bakmak: Kavun ve karpuz seçilirken ağırlıklarının kontrol edilmesi öneriliyor. Bu noktada meyvelerin ağırlıkları hacimlerinden fazla ise, lezzetli oldukları anlamına gelebilir.