Sirke doğal mikrop öldürü özelliği ile yüzyıllardır temizlik malzemesi olarak kullanılıyor. Sirkenin birçok faydası bulunuyor. Keskin kokusu ile kötü kokuları yok eden sirke yemeklerde de kullanılıyor. İşte sirkenin hiç bimediğiniz 8 farklı kullanıma alanı...
1-ELDEKİ KOKULARI ÇIKARMADA
Ellerinize sinen soğan, sarımsak ve balık kokusunu çıkarmak için saf sirkeyle ellerinizi ovalamanız işe yarayacaktır.
2-AĞIZ KOKULARINDA
Soğanlı ya da sarımsaklı bir yemekten sonra nefesinizin kısa sürede güzel kokmasının ve tazelenmesinin yolu, bir bardak ılık suyun içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı tuzu eritip bununla ağzınızı durulamaktır.
3-SİNDİRİM SORUNLARINDA
Sirke, kabızlık ve reflü gibi problemlere sebep olan genel sindirim bozukluklarını giderir. Bunun yanı sıra sirke mantar ve bakteri önleme özelliği ile gıda zehirlenmelerini de engelleyebilir. Sirke ayrıca mide yanmasına da iyi gelir.
4-UYKU PROBLEMLERİNDE
Yatmadan önce bir bardak ılık suya, bir çorba kaşığı doğal sirke ve bal ekleyip için. Bu karışım uykunuzun rahat geçmesini sağlayacaktır.
5-SAÇ BAKIMINDA
30 gr. kadar doğal sirkeyi üzerine su ekleyip banyodan çıkmadan önce saçınıza dökün. Bu sudan sonra tekrar durulanmayın.
6-KİLO VERMEDE
Yemeklerden önce sirkeli su içmek veya yemekle birlikte sirke tüketmek doyma hissine ulaşmayı ve daha az yemeyi sağlıyor.
7-TEKNOLOJİK ÜRÜNLERDE
Bilgisayarınız, yazıcınız, faks makineniz veya diğer ev ofis araçlarını su ve sirkeli karışımla silebilirsiniz. Ancak temizliğe başlamadan önce tüm ekipmanların kapalı olduğundan emin olmalısınız.
8-DUMAN VEYA SİGARA KOKUSUNU GİDERMEDE
Eğer yemek yaparken yemeği yaktıysanız ya da evinizde sigara içiliyorsa, kokunun en yoğun olduğu alana sirkeyle doldurduğunuz bir kase koyarak duman kokusunu giderebilirsiniz.