Sirkenin gücü adına! Kumunu tek seferde bırakan ıspanak yıkama tekniği

Sirke doğadaki en güçlü temizleyicilerinden biridir. Sirke direkt tüketilebilir veya sebzeleri yıkayabilirsiniz. Peki sirke ile ıspanak nasıl yıkanır?

Elma veya üzüm sirkesi fark etmez. Sirke önemli bir hijyen suyu. Peki ıspanak temizlerken sirke nasıl kullanılır? İşte detaylar...

İLK ADIM OLARAK!

Ispanak temizlemek için ilk adım olarak kök kısımlarını kesmeniz önerilir. Yıkamadan önce ıspanakları köklerinden ayırmanız gerekmektedir. Bu işlemi yaparken her bir ıspanak demetinin kökünü ayırmanız önerilir.

SİRKELİ SUDA BEKLETİN!

Geniş bir kap içerisine köklerinden ayırmış olduğunuz ıspanakları ekleyin. Ispanak yapraklarının üzerini geçecek kadar su dökün ve üzerine bir miktar sirke ilave edin.

Bu aşamada tercihinize göre beyaz sirke ya da elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Suyun içerisine eklemiş olduğunuz sirke, ıspanakta bulunan toz ve kumun dip kısma çökmesini sağlayacaktır.

SUYUNU BU ŞEKİLDE SÜZÜN!

Bekleme süresi dolduktan sonra ise, ıspanak yapraklarını temiz su ile durulayıp içi bir miktar temiz su olan bir kabın içerisine aktarın.

Birkaç dakika daha temiz suyun içerisinde kaldıktan sonra ıspanakların suyunu süzün ve bir süzgeç içerisine alın. Süzgeci birkaç kez sallayın bu şekilde suyun süzülmesine yardımcı olabilirsiniz. Suyunu bırakan ıspanaklar doğranmak için hazır!