Sirkenin bu faydasını hiç duymadınız! Ağrısız, sızısız çözüm oluyor

Sirkeli karışımlar sadece temizlikte değil topuk çatlağında da işe yarıyor. Sirkeyle sağlıklı ayaklara kavuşabilirsiniz.

Sirke topuk çatlağını iyileştiriyor. Ölü deriyi canlandıran sirke, anı zamanda cildi yumuşatıyor.

Özellikle çok ayakta kalanlar ya da topuklu ayakkabıdan vazgeçemeyenler topuk çatlağından şikâyet eder. İşte topuk çatlağına sirkeli karışımlar...

SİRKE ÖLÜ CİLDİ YUMUŞATIR

Bir bardak beyaz sirke, bir bardak ağız bakım suyu ve 2 bardak suyu karıştırın. Ayaklarınızı 15 dakika boyunca bu karışımın içerisinde tutun. Ayaklarınızı çıkarın ve ölü deriyi temizlemek için ponza taşı kullanın. Sirke ölü cildi yumuşatmayı kolaylaştırır. Bu yöntemi topuklarınız iyileşene kadar düzenle yapabilirsiniz.

BAL, SİRKE VE PİRİNÇ UNU

1 çay kaşığı bal, 3 çorba kaşığı pirinç unu ve birkaç damla sirkeyi karıştırdıktan sonra topuk çatlaklarına kese yapın. Ayaklarınızı ılık suyla yaklaşık 10 dakika ıslatın. Islanan ayaklarınızı bu karışımda hafifçe keseleyin. Kese sayesinde ölü deri yavaş yavaş çıkacaktır. Bu keseleme yöntemini haftada 2 ya da 3 kez uygulayın. Pirinç unu cildi arındırıp mineral kazandırma özelliği sayesinde topuk çatlağını tedavi edecektir. Bal da çatlamış derilerin iyileşmesini hızlandıran doğal bir antiseptiktir. O yüzden bu karışım topuk çatlağına iyi gelecektir.

Ocaktaki yağ lekesini yok eden öneriler! Yağları kabartarak söküp atıyor

Canan Karatay bu kuru yemişleri çiğ önerdi! Diyabet riskini azaltıyor...