Sirkeli su ateş düşürür mü? Doğru bilinen yanlışa dikkat! Sirkeden daha etkili yöntem...

Çocuklarda ateş 38'e yükseldiğinde genelde sirkeli su kullananlar oluyor. Fakat uzmanlar sirkeli suyun ateş düşürmediğini her fırsatta söylüyor. Doğru bilinen bu yanlıştan uzak durmak için çocuklarda ateş düşüren yöntemleri derledik. İşte ateş düşürücü önlemler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Çocuklarda yüksek ateş tehlikeli olabiliyor. Ateş 38 derecenin üzerine çıktığında "Sirkeli su ateş düşürür mü?" sorusunun cevabı araştırılmaya başlanıyor. Uzmanlar sirkeli suyun ateş düşürmediğini belirtiyor.

Çocuklarda ateş 38 derecenin üzerindeyse ve düşmüyorsa bir uzmana başvurmak önemlidir. Bebeklerde ve çocuklarda ateş düşürmek için sirkeli, alkollü su kullanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bu durumun iyice ateşi yükselttiğini ifade ediyor.

Çünkü alkol ve sirkeli su öncelikle damarları daraltıp, sonra aniden genişleterek ateşi çıkarmaktadır. İki yaş üstü çocuklarda genel durum iyiyse biraz daha beklenebilir.

Ilık duş, daha ince kıyafetler ve ateş düşürücü yöntemler önemlidir. Çocuğun genel durumu iyiyse, beslenmesi, aktivitesi normalse beklenebilir ancak bu durumda da doktorla irtibatta olunmalıdır.

YÜKSEK ATEŞ DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER

Ateş durumunda 3 ay üzeri bebeklerin ilk olarak kıyafetlerini çıkarmak gerekiyor.

30-35 derecelik bir suyla duş aldırmak önemli.

Eğer ateş yükselmeye devam ederse doktora danışılarak bir ateş düşürücü kullanılabilir.

Eğer bebeğin beslenmesi normal, aktivitesi yerindeyse; kusma, ishal, bilinç değişikliği, döküntü, uyuklama, kendinden geçme gibi durumlar yoksa biraz daha sakin olunup beklenebilir.

Genellikle uygun ateş düşürücüyle 1-1.5 saat içinde ateş düşmektedir.