Sirkeden zehirlenmeyin! O hataya dikkat! İşte 3 püf noktası

Ev yapımı sirke tarifi arayanlar için sirke yapmanın 3 püf noktasını derledik. Sirke yapımında görmezden geldiğiniz hatalar zehirleyebilir. İşte bilinmesi gerekenler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sirke temizlikten hastalığa kadar bin derde deva bir ürün. Hatta geçmiş dönemde Romalılar sirkenin güç verdiğine inanarak içermiş. Bizde ise sirke tüketimi koronavirüs sürecinden sonra arttı ve herkes evinde kendi sirkesini yapmaya başladı. Ev yapımı sirke için uğraşanlara sirke yapmanın 3 püf noktasını derledik.

EV YAPIMI SİRKENİN 3 PÜF NOKTASI

1. Sirkeyi plastik kaplara kurmayın. Çünkü mayalanma sırasında plastikteki zararlı kimyasallar sirkeye geçebilir ve zehirleyebilir. Cam veya ahşap bir kap kullanın.

2. Sirke yaparken doğal ürünleri kullanmanız da önemlidir. Elma sirkesi yapacaksanız kabuğunda ilaç kalıntısı olmaması gerekir.

3. Bazıları sirke yaparken hızlı olsun diye içine şeker koyuyor. Maya bakterileri şekeri yok eder. Çok az bal ilave edilebilir.

SİRKE NE KADAR SÜREDE OLUR?

Elma sirkesi 2,5-3,5 ayda olur. Sirke durdukça daha güzel olur.

Kişilik testi ilişkilerde sakladığınız özelliğinizi söylüyor! Gerçekleri öğrenin