Sirke ile gevrekleşiyor: Kalburabastı tarifi, misafirlere parmak ısırtan tatlı

Kalburabastı tatlısı adeta ağızda dağılıyor. Bu tatlının içerisinde bolca malzeme bulunuyor. Kalburabastı sirke ile gevrekleşiyor. Peki kalburabastı tatlısının hamuru nasıl hazırlanır?

ABDULLAH POLAT

Kalburabastı içerisine ceviz ekleniyor. Muhteşem lezzetli ve taze bir tatlı olan kalburabastının detaylarını sizler için derledik. Peki adım adım kalburabastı nasıl yapılır?

Kalburabastı Tarifi

Malzemeler:

Hamuru için:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı sirke

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

3 – 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için:

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Şerbeti hazırlayın:

Su ve şekeri tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın. Sonlara doğru birkaç damla limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın.

Hamuru yoğurun:

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirke, irmik, vanilin ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Şekil verin:

Ceviz büyüklüğünde parçalar alın, avuç içinde açın. Ortasına ceviz koyun. Kalbur, rende ya da kevgir gibi tırtıklı bir yüzeye bastırarak şekil verin ve kapatın.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Şerbetleme:

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekletin.