Sır ortaya çıktı! İşte yağsız patates kızartması tarifi

Patates kızartması sevilerek tüketilen yiyecekler arasında bulunuyor. Ancak bu yiyecek fazlaca yağlı olabildiğinden dolayı zararlı etkilerine sürekli vurgu yapılıyor. Bunun sonucunda ise yağsız patates kızartması en popüler lezzetler arasında yer aldı. İşte tarifiyle ilgili detaylar…

Patates kızartması fazlaca yağlı olduğundan dolayı zararlı olabiliyor. Bu nedenle yağsız patates kızartması tarifi pek çok kişinin araştırdığı bir konu oldu. Nitekim sadece 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile fırında patates kızartması hazırlamak mümkün olabiliyor.

YAĞSIZ PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Yağsız patates kızartması tarifi birkaç malzemeyle gerçekleşiyor. Söz konusu gerekli malzemeler şu şekilde;

Bir yemek kaşığı zeytinyağı.

5 adet patates.

Ortalama yarım çay kaşığı toz pul biber ile tuz.

HAZIRLANIŞI

Öncelikle fırın tepsisinin altına yağlı kağıt serilir.

Sonra patatesler kabuklarından soyulur ve yuvarlak bir şekilde kesilerek uzun uzun dilimlenir.

Bu kesme yöntemi sayesinde patatesler hem çıtır olur hem de daha hızlı pişer.

Sonra bir kabın içerisine zeytinyağı ve baharatlar eklenir.

Patateslerle beraber baharatlar karıştırılır ve tepsiye dağıtılır.

Patateslerin üst üste gelmemesine dikkat edilmeli.

Fırının 200 derecede önceden ısıtılmış olması gerekiyor.

Akabinde pişirilerek yağsız patates kızartması afiyetle tüketilebilir.

ÖNEMLİ NOTLAR

Yağsız patates kızartması ortalama 30 dakika içerisinde pişecektir.

Yağsız patates kızartması tarifi, kabak kızartması ya da patlıcan kızartması tarifinde de denenebilir.