HATİCE GÖVENÇ
Evde waffle makinesi yoksa tavada da harika waffle yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken waffle tarifinde püf noktaları bilmek. Muz, çilek, kivi gibi meyvelerle hazırlayabileceğiniz harika bir tavada waffle tarifi hazırladık.
TAVADA WAFFLE YAPIMININ PÜF NOKTALARI
Waffle yaparken tava seçimi önemli. Granit ya da yapışmaz yüzeyli tavalar tercih edin.
Kapağını kapatın. Üstü de buharla pişer, içi daha yumuşak olur.
Krep gibi değil, biraz kalın olmalı. Hamuru çok yaymayın; biraz kalın bırakın ki içi de güzel pişsin.
Dışını yakmadan içinin de pişmesini sağlamak için kısık-orta ateş ideal.
TAVADA WAFFLE TARİFİ MALZEMELER (2-3 KİŞİLİK)
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ (ya da eritilmiş tereyağı)
1 paket vanilin
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
(İsteğe bağlı: 1 tatlı kaşığı kakao veya tarçın)
WAFFLE TARİFİ
Yumurtaları bir kaba kırın ve şekeri ekleyip çırpın. Süt, sıvı yağ ve vanilini ekleyip karıştırın.
Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Teflon ya da yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. Gerekirse hafifçe yağlayın.
Tavaya kepçe yardımıyla karışımdan dökün. (Bir pankek gibi)
Kapağını kapatın ve kısık-orta ateşte pişirin. Altı kızardığında spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin.
WAFFLE SÜSLEME ÖNERİLERİ
Üzerine çikolata veya benzeri çikolatalı fındık kreması sürün.
Muz, çilek, kivi gibi meyveler doğrayın.
Ceviz, fındık, Hindistan cevizi, bisküvi kırığı gibi malzemelerle süsleyin. İsteğe bağlı olarak dondurma da ekleyebilirsiniz.