Şipşak hazır doyurucu kahvaltılık tarif! Krep böreği nasıl yapılır?

Krep böreği yumuşacık tadımıyla ve pratik hazırlanışıyla çok seviliyor. Krep böreğinin püf noktası kaşar peynirinin erime noktası. Peki hızlıca hazırlanabilen lezzetli börek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Krep böreği az malzemeli zengin görüntülü bir tarif. Sunumu ve tadı akıllarda kalan krep böreği nasıl yapılır? Hangi malzemeler katılır? İşte yanıtı...

Krep sade de yenilebildiği gibi börek formatında da çok seviliyor. İşte krep böreğinin püf noktaları...

KREP BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

2 tane yumurta

Tuz

Kaşar peyniri

YAPILIŞI

Yumurtayı bir kaba alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Süt ve unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

Tavaya 1 damla yağ damlatıyoruz ve peçeteyle siliyoruz, ocağa koyuyoruz.

Krep hamurundan bir kepçe tavaya yayıyoruz. Ocağın altı kısık olacak.

Bir tarafına kaşar peyniri koyuyoruz altının tam kızarmasını beklemeden spatulayla kaldırılır olunca bir tarafını diğer tarafına kapatıyoruz.

Alt üst kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İçinin piştiğine emin olunca ocağın altını açabilirsiniz.

Hamurun kalanı içinde aynı işlemi uyguluyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.