Lüks otellerde kahvaltıda veya çay saatinde sık yapılan puf böreği tarifini sizler için hazırladık. Puf böreğinin üzerine yumurta kırabilir veya reçel sürebilirsiniz. Eğer kahvaltı ya da çay saati için kolay börek tarifi arıyorsanız tarif defterinize bu lezzeti mutlaka not alın, pişman olmayacaksınız. İşte adım adım nefis böreğin yapılışı...
PUF BÖREĞİ MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
Yumurta ve zeytinyağı
İçi için isteğe göre yumurta veya reçel
YAPILIŞI
Lezzetli puf böreği için ö hamurları önce yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırçayla üzerine su sürün ve ardından ikinci hamurları da üstüne koyun.
Yumurta sarısını ve içerisine 1 tatlı kaşığı sıvıyağı bir kâsede çırpın. İki tane üst üste koyduğunuz milföyün üzerine sürün. Ardından 180 derece ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin. Milföy hızlı pişer dikkat edin.
Pişen milföyleri fırından alın. Üzerini çukurlaştıracak şekilde biraz kesin. İçerisine ister reçel koyun ister yumurta kırın. Yumurta kırarsanız tekrar fırına sürün ve yumurtalar pişene kadar fırında tutun. Börek kahvaltıya ya da çay saatine hazır. Afiyet olsun...