Sinüzite mucize çözüm, koklamak yetiyor! Sinüzite doğal ilaçlar

Yoğun baş ağrısına neden olan sinüzite doğal çaylarla şifa bulabilirsiniz. Zencefil çayı, yeşil çay, karaturp, soğan ve sarımsak karışımı sinüzite çare oluyor. Peki, bu karışımlar nasıl hazırlanır? Baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve geniz akıntısına sebep olan sinüzitin doğal ilacı haberimizde...

Sinüzitin sebep olduğu baş ağrısı günlük hayatı etkileyen sağlık problemlerinin başında geliyor. Nefes alamama, burun tıkanıklığı şikâyeti olanlar için sinüzite iyi gelen zencefil çayı, yeşil çay, soğan ve sarımsak karışımı gibi doğal ilaç tariflerini bir araya getirdik. Hatta bazı tarifleri içmenize gerek yok koklamak yetiyor.

Özellikle kış aylarında çok görülen sinüzit burun ve göz çevresindeki kemiklerin içindeki boşlukların iltihaplanmasıyla oluşuyor. Sinüzit belirtileri arasında hastalığı, yanak ağrısı, yüzde basınç hissi, öne eğilirken artan yüz veya baş ağrısı, ağız kokusu ve öksürük yer alıyor.

KRONİK SİNÜZİTTE BELİRTİLER 3 AYDAN UZUN SÜRER

Bazen ateş veya mide şikâyetleri görülebilir. Kronik sinüzitte, belirtilerin süresi 3 aydan uzundur. Koyu burun ve geniz akıntısı, burun tıkanıklığı, koku alamama ve özellikle geceleri artan öksürük gibi problemler yaratır. Sinüzit ağrılarını azaltmanın mümkün olduğunu belirten bitkisel tedavi uzmanları, bunun yollarını ise şöyle anlattı:

ZENCEFİL ÇAYI AĞRIYI DİNDİRİR

Bir bardak kaynatılmış suya karabaşotu tomurcuklarını koyun ve demlenmeye bırakın, bir saat beklettikten sonra için. Karabaşotu antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan, kısa sürede sinüzit sorununu ortadan kaldıracaktır. Sarımsak, yeşil ve ginseng çayını da karabaşotuyla karıştırarak içebilirsiniz. Öte yandan bir miktar karabaşotu dövülerek toz haline getirildikten sonra elde edilen toz, burun deliğine enfiye gibi çekilir. Bu da sinüsleri rahatlatan bir uygulamadır. Sinüzit nedeniyle oluşan baş ağrılarında, zencefil çayı ağrıyı azaltmada etkilidir. Zencefil kökünü bir demlikte kaynatın, 15 dakika sonra için. Başınızın ağrıdığı dönemlerde günde 2 bardak tüketebilirsiniz.

SOĞAN VE SARIMSAK KARIŞIMI

Soğan suyu rahat nefes almaya yardımcı olur. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Asidik yapısı sayesinde sinüzite çare olur. Soğan ve sarımsak suyu karıştırılarak sinüsler üzerinde daha güçlü bir etki sağlanır.

YEŞİL ÇAYLA BUHAR BANYOSU

Yeşil çay birçok hastalığa iyi geldiği gibi, sinüzit belirtileri üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. Günde 3 bardaktan az olmayacak şekilde yeşil çay içerek veya buhar banyosu yaparak sinüsleri rahatlatabilirsiniz.

KOKUSU İLAÇ OLUYOR

Kronik sinüzitin ardındaki temel nedenler; toksinler, sigara, çevre kirliliği, soğuk algınlığı ve alerjidir. Hastalığın yaygın belirtileri yüzde şişlik, hassasiyet ve ağrıdır. Bazı hastalar koku almakta zorlanabilir. Ağız kokusu, yorgunluk, öksürük, ateş ve baş ağrısı hastalığın diğer belirtileridir. Bu tamamen doğal tedaviyi hazırlamak için karaturpa ve elma sirkesine ihtiyacınız olacak. Karaturpu bir kavanoza koyun, üzerini sirkeyle kaplayın ve oda sıcaklığında arada bir çalkalayarak 10 gün bekletin. 10 günün sonunda, kavanozu açın ve 5 dakika boyunca karışımın kokusunu içinize çekin. Geceleri baş ağrısını geçirmek için, bu karışıma batırdığınız bir bezi alnınıza koyun.

DİĞER ÖNERİLER

C vitamini için bolca taze sebze-meyve yiyin. Meyvelerin sadece suyunu içmektense yemeyi tercih edin.

Üzümde iltihap önleyici biyoflavonoidler bulunur. Bu nedenle günde bir avuç üzüm sinüzite iyi gelir.

Kekik, karanfil, tarçın sinüzit iltihaplarının ve buna bağlı ağrıların azalmasında etkilidir.

Zeytin yaprağı çayı da sinüzit ağrılarını geçirir.

Besinle alınan çinko da önemli bir bağışıklık artırıcıdır ve antienflamatuvar (iltihabı azaltarak ağrı kesici) özelliği olabilir.

Deniz ürünleri, et, tavuk, süt, yoğurt, fasulye, fıstık ve tam tahıllar tüketin.

Kekik çayı içebilirsiniz. İçtiğiniz suyun içine bir dal yeşil karanfil koyabilirsiniz.