Hilal Çakır
Bitki çayları arasında bulunan kekik mikropları öldürüyor. Her gün aç veya tok karnına içilebilen kekik çayı tarifi ne? İşte detaylar...
Kekik yapısından dolayı oldukça şifalı. Kekik sadece lezzetli bir baharat değil aynı zamanda şifalı bir çay.
KEKİK ÇAYI NASIL YAPILIR?
İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:
2 tutam taze kekik veya 2 çay kaşığı kuru kekik
2 bardak sıcak su
Taze sıkılmış limon suyu veya bal
(opsiyonel)
YAPILIŞI
İki bardak suyu kaynatın. Sonrasında kupanıza taze veya kuru kekiki koyun.
Kuru kekik kullanıyorsanız bir çay demleyici kullanın.
Sonrasında kaynar suyu kekiğin üstüne dökün.
15 dakika demlensin.
Sonrasında kekikleri bardaktan çıkarın.
İçine bal veya limon suyu ekleyerek daha güzel bir tat elde edebilirsiniz.