Bamya yemeği tarifi merak ediliyor. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler bamyanın püf noktasını internette araştırıyor. Sindirime iyi gelen bamya hem lezzetiyle hem de faydasıyla sofralarda yer alıyor.
Bamyanın püf noktası temizlenip yıkanmış olan bamyaların üstüne 1 adet limonun suyunu gezdirmek. Zeytinyağı şifasını bamya lezzetiyle buluşturan nefis yemek tarifi haberimizde...
BAMYA YEMEĞİ TARİFİ MALZEMELERİ
3 adet domates
Yarım kg taze bamya
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
Yarım yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
5 su bardağı sıcak su
Karabiber ve pulbiber(isteğe göre)
Bir miktar tuz
BAMYA YEMEĞİ YAPILIŞI
Bamya yemeği tarifi için öncelikle kaynaması için sıcak suyu ocağa koyun. Sonrasında tencereye sıvı yağı koyun.
Soğanı yemeklik doğrayarak yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince doğranmış biberi ekleyerek biberleri de kavurun.
Küp küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. 5 dakika karıştırın ve yıkanmış temizlenmiş bamyaları ekleyin. Bamyalar kavrulunca yarım limon suyunu sıkın ve sıcak su ilave edin.
Son olarak tuz ve baharatları ekleyerek çok karıştırmadan pişmeye bırakın. İçerisindeki vitamini almak için çok pişirmemeye dikkat edin. Bamya tarifi hazır. Afiyet olsun...